Ezeket a szomorú filmeket nézd, ha boldogságra vágysz!

HírKlikk 2017. május 22. 11:45 2017. máj. 22. 11:45

Így elsőre furán hangzik, de van értelme.

"A tragikus kimenetelű történetek gyakran az örök szerelem témakörét járják körbe, ez pedig akarva-akaratlanul is saját szeretteikre emlékezteti a nézőket" - nyilatkozta Silvia Knobloch-Westerwick, az Ohio Állami Egyetem kommunikáció szakos tanársegédje - írja a napidoktor.

A kutatásban 361 egyetemi hallgató vett részt. Az önkénteseknek a Vágy és vezeklés című, a második világháborúban játszódó szerelmi drámát kellett végignézniük, majd válaszolniuk az általános kedélyállapotukat felmérő kérdésekre. Az eredmények szerint minél többet gondoltak a résztvevők szeretteikre a film hatására, annál boldogabbnak írták le magukat a kérdőívre adott válaszaikkal. Azok a résztvevők, akik inkább saját helyzetüket vetették össze a filmben szereplő főhősökével, nem érezték boldogabbnak magukat a film végére.

"Az emberek a tragikus történeteket akarva-akaratlanul összevetik saját életükkel és hálát adnak azért, amijük van" - magyarázta Knobloch-Westerwick. "Ez segíthet megmagyarázni, hogy a szomorú téma ellenére miért olyan népszerűek a katasztrófafilmek és más tragikus eseményeket elmesélő mozik."

Ha dolgoznál picit a boldogságodon, ezeket a filmeket semmiképpen ne hagyd ki:

Édes november
Egy kihagyhatatlan klasszikus a gyönyörű Charlize Theron és a jópasi Keanu Reeves főszereplésével.


Mielőtt megismertelek
Megkapóan bájos film, amennyiben képes vagy túllépni a Trónok harca Daenerisének eleinte idegőrlő szemöldökjátékán.


Szólít a szörny
Ez a filmremek nem a végtelen szerelem témakörét dolgozza fel, hanem magát az ÉLETet...méghozzá elképesztő mélységében.