Gondolj a hajadra

HírKlikk 2017. október 28. 10:03 2017. okt. 28. 10:03

Ősszel nem csak a természet tér pihenőre, a szervezetünk is lelassul, gyengébb lesz, és ez gyakran a hajunkon tűnik fel leginkább. Fogadd meg őszi hajápolási tippjeinket, hogy a hajad egészséges és szép legyen ősszel is.

Ősszel kevesebb vitamin jut a szervezetünkbe, mint nyáron, ezért ügyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra és szedj vitaminokat, esetleg szépségtablettát. A haj számára a B, C és E vitaminok a legfontosabbak. Egyél sok halat, tejterméket, dióféléket, tojást és gabonafélét.

Ugye, milyen jól esik egy bögre tea a hideg őszi estéken? Gondoltad volna, hogy a tea a hajadat is ápolja? Hajmosás után öblítsd le a hajad kamilla-, zöld- vagy csalánteával. Ezek a gyógynövények fényessé és egészségessé varázsolják a hajat.

Ha egyéni haj-bajjal küzdesz - zsírosodás, hajhullás -, keresd meg a neked való teát, hiszen szinte bármilyen problémára készülnek gyógynövényes készítmények.

Vízre nem csak a nyári hőségben van szükségünk, hanem egész évben! Mivel testünk 70%-át víz építi fel, minden részünknek, így a hajunknak is nélkülözhetetlen a kellő vízbevitel, ami napi 2-3 liter vizet jelent. Ez a legegyszerűbb és legjobb trükk, amit a szépségünkért tehetünk.
Forrás: joy.hu