Gyengéd érzelmeket táplálsz kollégád iránt? Nem gond!

Foglár Noémi 2019. július 9. 15:47 2019. júl. 9. 15:47

Akik zökkenőmentesen és eredményesen tudnak együtt dolgozni, minden valószínűség szerint az ágyban is jól kiegészítik egymást.

Karrierista világban élünk. Az ébren töltött óráink közel nyolcvan százaléka a munkahelyünkön, kollégáink társaságában telik. Munka közben lehetőségünk nyílik arra, hogy hozzánk hasonló érdeklődési körrel és képességekkel rendelkező emberekkel ismerkedjünk meg az ellenkező nem képviselői közül is.

Közöttük akadhatnak olyanok, akik a szellemi síkon kialakuló összhang mellett fizikai vonzalmat is kiváltanak belőlünk. És innét már csak egy lépés az érzelmek kibontakozása. Tehát előfordulhat, hogy a munkahelyünkön találunk rá a szerelemre...

A közösen átélt sikerek összehozzák az embereket

Ha kölcsönösen gyengéd érzelmeket táplálunk egymás iránt egy kollégánkkal, olyan pozitív energiák szabadulnak fel bennünk, amelyek jótékony hatással lehetnek a kreatív munkánkra. A kialakult összhang eredményeként lendületessé, dinamikussá válik a közösen folytatott munkavégzésünk. Ez lehetőséget teremt arra, hogy valóban jól kiismerjük egymást, így a későbbiekben sem érhet minket kellemetlen meglepetés.


A munkahelyi szerelmi kapcsolatok rizikófaktorai

Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy az esetlegesen felmerülő félreértéseket, féltékenységi jeleneteket, intim részleteket ne a nagy nyilvánosság előtt tisztázzuk, beszéljük meg párunkkal, mert az veszélyeztetheti a karrierünket. Legyünk következetesek abban is, hogy munkahelyi szüneteinket ne kizárólagosan partnerünkkel töltsük, különben nem lesz alkalmunk más kollégákkal jó kapcsolatot kialakítanunk.

Tartsunk fenn jó viszonyt a többi munkatársunkkal is!

A kellemes munkahelyi légkör, a kollégák közötti oldott hangulat elengedhetetlen feltétele annak, hogy hatékonyan teljesíthessük munkaköri feladatainkat. Ha jó kapcsolatokat alakítunk ki a velünk egy légtérben dolgozókkal, nem rivalizálunk egymással, merünk segítséget kérni a másiktól, akkor a csapat hatékonysága maximális lehet.

Éppen ezért érdemes a konfliktushelyzeteket kerülnünk, a felmerülő félreértéseket azonnal tisztáznunk, valamint apró, másokból mégis ellenérzéseket kiváltó szokásainkat mellőznünk. Nem illik többek között az irodában étkezni, azonban ha nincs másra lehetőség, nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy az étel elfogyasztásával járó zaj minimális legyen, hogy semmilyen esetben ne maradjon a munka végeztével romlandó, rossz szagokat árasztó ételmaradék az asztalunkon, valamint ne nyúljanak túl hosszúra az ebédszüneteink, kávézásaink és cigarettaszüneteink.

Figyelnünk kell továbbá a telefonbeszélgetéseink hosszára és hangerejére is. A hangos eszmecserék zavarhatják a munkájukra koncentráló munkatársainkat. Amennyiben magánbeszélgetéseket is folytatunk, felmerülhet a gyanú a többiekben, hogy ellógjuk a munkaidőnket. Mindennél már csak az lehet bosszantóbb, ha munka közben megpróbáljuk kioktatni kollégáinkat, valamint ha kérdéses valóságtartalmú pletykákkal bombázzuk őket.

Forrás: Hírklikk