Karikagyűrű, avagy mit tudj, ha sürget az idő

HírKlikk 2019. január 22. 17:43 2019. jan. 22. 17:43

Bár nem a legmegfelelőbb dolog az utolsó pillanatban kiválasztani a jegygyűrűket, de akadhat ilyen alkalom. Ebben az esetben sem kell kétségbeesett kapkodásba kezdeni, hiszen elég néhány dolgot az eszünkbe vésni ahhoz, hogy hamar megtaláljuk a tökéletes karikagyűrűt.

Pontokba szedjük, hogy könnyebb legyen felidézni, ha arra kerül a sor

1. A jegygyűrű színe majdnem olyan fontos, mint a kinézete, ha nem fontosabb. Mivel az esküvő után életünk minden napján viselni fogjuk, ezért fontos végig gondolni, hogy mégiscsak milyen színt viselnénk szívesen a mindennapokban. Az alap karikagyűrűk háromféle színű aranyból készülnek, a fehér, a vörös és a sárga aranyból. Ez azért lehetséges, mert önmagában az arany egy puha és könnyen sérülő nemesfém, amit egyéb különböző anyagokkal kell ötvözni ahhoz, hogy megkapjuk a tökéletes gyűrű alapanyagot. Természetesen minden színhez más-más nemesfémeket kell az alapvetően sárga aranyhoz adnunk, így jönnek létre a különböző árnyalatok. Ezeket a színeket természetesen ötvözni is lehet.

2. Manapság már nem alapkövetelmény, hogy a két gyűrű tökéletesen egyforma legyen, elegendő, ha alapvető jegyeikben hasonlítanak. Tehát ha a menyasszony szeretne bele néhány követ, az sem akadály, ezzel együtt nem szükségszerű, hogy a vőlegény gyűrűje is köves legyen. Éppen ezért tökéletesen elég, ha színben, kialakításban és dizájnban megegyeznek, így hangsúlyozva, hogy a viselőik egy párt alkotnak.

3. A karikagyűrű felületét tekintve sincs semmi kőbe vésve, tehát lehet fényes, matt, rusztikus, szálhúzott, de akár egyedi vésettel díszített is. A határ a képzeletünk és a pénztárcánk. Manapság egyre nagyobb divat, hogy különböző felületeket kombinálnak a karikagyűrűn, ami akkor sem okoz gondot, hogyha esetleg az idők folyamán megkopik a gyűrű, hiszen bármelyik ékszerész könnyedén orvosolja a problémát egy kis polírozással.

4. Ma már az is fontos kérdés, hogy milyen alakja legyen a gyűrűnek. Persze mondhatnánk, hogy a gyűrűnek gyűrű alakja legyen, de már ez sem törvényszerű. A hagyományos kerek mellett egyre inkább utat tör magának a szögletes is, ami kifelé ugyan geometrikusabb, ám a belső felülete természetesen kerek, hogy kényelmes legyen. Fontos, hogy ne az aktuális divatot kövessük, hanem olyan gyűrűt válasszunk, ami tetszik és ténylegesen a magunkénak érezzük.

5. Végül pedig ne feledkezzünk meg azokról a párokról sem, akiknek az egyik, vagy esetleg mindkét tagja allergiás a nemesfémekre. Ebben az esetben érdemes a palládiummal ötvözött darabokat választani, mert az a nikkellel és a rézzel ellentétben nem okoz allergiás reakciókat. Sőt, akadnak a kizárólag palládiumból készült gyűrűk, amik ugyanolyan szépek, mint arany társaik, de teljesen mentesek minden más anyagtól.

Ha ezeket megjegyezzük, akkor már nem érhet meglepetés és egész gyorsan fog menni a karikagyűrű kiválasztása.

Forrás: Hírklikk