Kefélj otthon - éveket fiatalodhat a bőröd

Foglár Noémi 2019. július 15. 15:35 2019. júl. 15. 15:35

Próbáld ki a szárazkefe-masszázs technikáját, amely a nevével ellentétben nem hagyományos masszázstechnikát jelent, hiszen nem az izmokat stimulálja, hanem a bőr felszínét érintő, bőrmegújulást elősegítő kezelés.

Ma már szinte minden szépségközpontban elérhető a szolgáltatás, amely során speciális, félkemény sörtéjű kesztyűkkel, körkörös mozdulatokkal átmasszírozzák az egész testünket. Az eljárásnak köszönhetően megszabadulunk bőrünk felső rétegének elhalt hámsejtjeitől, így a fiatal hámsejtek több oxigénhez jutnak, bőrünk vérellátottsága javul, pórusainkon keresztül könnyebben felszívódnak a hatóanyagok.

Éppen ezért előszeretettel kombinálják a szárazkefe-masszázst más testkezelésekkel, illetve azok előkészítéseként. Mivel a dörzsölés hatására fokozódik a vérkeringés, és ezáltal gyorsul az anyagcsere is, ezért a dörzsöléses terápia nagyszerűen alkalmazható különféle méregtelenítő kúrák mellé, elősegítve és felerősítve annak pozitív hatásait.

Ugyancsak kedvelt kiegészítője a cellulitmasszázsnak is, mivel az elhalt hámsejtektől megtisztított, megújult bőr pórusain keresztül könnyebben felszívódnak azok az krémek, masszázsolajok, amelyeket a narancsbőr eltűntetésére használnak. Így azok a bőr mélyebb rétegeibe jutva fokozottabban fejthetik ki hatásukat, felgyorsítva ezzel a kezelés jótékony hatását.

Nem kell azonban ahhoz drága wellness-fürdőkbe mennünk, hogy ily módon megszabadulhassunk fölöslegessé vált hámsejtjeinktől. A legtöbb drogériában kaphatóak olyan kefék vagy természetes kókuszrostokból készült kesztyűk, amelyekkel otthon mi magunk is elérhetjük ugyanazt a hatást.

Fontos, hogy - mint minden masszázs esetében - mindig a szív irányába végezzük a körkörösen dörzsölő mozdulatokat, hiszen így segíthetjük a szív felé áramló keringés fokozódását, s a szívtől induló oxigéndús vér is gyorsabban tud majd eljutni testünk minden pontjához. A masszírozás után pedig mindig használjunk jó minőségű testápolót, ugyanis az enyhén kipirult, bizsergő bőrünk még a szokásosnál is jobban fogja igényelni a gondoskodást és az ápolást.

A szárazkefe-masszázs által akár éveket is fiatalodhat a bőrünk, s ellenállóbb lesz a megterhelő környezeti hatásokkal szemben is.

Forrás: Hírklikk