Maradjon szép a kezed

Valentin 2019. február 2. 13:08 2019. feb. 2. 13:08

Mosogatás, súrolás, áztatás újra és újra. Nem ritka, hogy naponta többször is mosószeres vízbe nyúlsz, ami óhatatlanul is kiszárítja a bőröd, törékennyé teszi a körmöd. Szánj egy kis időt a kézápolásra!

A gyógyszeripari, a kozmetikai és plasztikai iparág rengeteg megoldási lehetőséget kínál bőrünk frissen és fiatalon tartására. A kéz öregedését azonban nem lehet megállítani, ezért a bőr könnyen elárulhatja valódi életkorunkat. Éppen ezért kézbőrünknek olyan vitaminokra, nyomelemekre és ásványi anyagokra van szüksége rendszeresen, melyek elősegítik annak természetes védelmét, egészségét és szépségét. 

Ezen kívül rendkívül fontos, hogy olyan bőrápolókat használjunk, amelyek a bőr mélyebb rétegeibe juttatnak hatóanyagokat. Kézmosás után lehetőség szerint használj kézkrémet. A bőr típusa és igénybevétele alapján számos lehetőség közül választhatsz: kaphatóak hidratáló, UV védő, öregedésgátló és védőréteget képző kézkrémek. 

A hidratálókrémek tartalmazhatnak omega 3 zsírsavat, állati fehérjét (pl. kaviárt), növényi olajakat (kókusz-, avokádó-, mandulaolajat, kakaóvajat), állati zsírsavak glicerinnel alkotott vegyületeit, valamint gyógynövényeket (kamilla, körömvirág). A védőkrémek nem szívódnak fel teljesen, hanem védőréteget képeznek a bőrön. Mindemellett fontos, hogy olyan tisztítószereket alkalmazz a házimunka során, amelyek kímélik a kezet.

Aki már sokféle hidratálókrémet kipróbált, és még mindig nagyon száraz a bőre, az vesse be a szezámolajos dunsztot. Erre a célra a szezámolaj azért jobb, mint az olíva, mert könnyebben be tud szívódni a bőrünkbe. Langyosra melegítve kend át vele a kezed, húzd rá a már jól bevált cérnakesztyűt, és hagyd is rajta húsz-harminc percig. Az a legjobb, ha egész éjszakára a kezeden tudod hagyni. 

Forrás: Hírklikk