Most van időnk takarításra, gardrob pakolásra

Valentin 2020. április 29. 16:00 2020. ápr. 29. 16:00

Az évnek abba a szakába léptünk, amikor amúgy is alaposan kitakarítjuk a lakást a téli szezon után, most azonban, a járvány idején, kifejezetten fontos, hogy megfelelő és alapos legyen a tavaszi nagytakarítás.

A legfontosabb a személyes higiénia (és hogy tartsuk magunkat távol a beteg emberektől), rendszeres kézmosás. A vírus azonban más felületeken is életben maradhat órákig, akár napokig is. Ezért kifejezetten fontos a különböző felületek gyakori és rendszeres áttörlése.

Asztalokat, munkalapokat, kilincseket, széktámlákat, távirányítókat és telefonokat (kaputelefont is!), vécédeszkát, kulcsokat – ezeket a felületeket érdemes időről-időre áttörölni antibakteriális, vírus- és gombaölő szerrel átitatott kendővel.

Mindannyiunknak vannak olyan cuccai, amikbe csak pár kiló, és belefogyunk. Vagy legyenek ezek a ruhák a fogyásod céljai, vagy adományozd el őket jótékony célokra! Így szabadíthatsz fel helyet azoknak a ruháknak, amik jók rád, és amiket tényleg viselni fogsz.

Most, hogy már letisztultak a dolgaid, lássuk, mink is van! Az évszakok változásával, mindenki stílusa és személyisége átalakul kicsit. Lehet, hogy ami tavaly a kedvenc darabod volt, most már rá sem bírsz nézni. Ez a leltár rendkívül időigényes, de szükség van rá, hogy rendezett és átlátható legyen a ruhatárad.

Akaszd vállfára a ruháidat: ezzel helyet takarítasz meg, és tiszta, átlátható lesz a szekrényed. Fordítsd az összes ruhádat ugyanabba az irányba, így sokkal könnyebb lesz átlátni őket, hidd el!

Rendezd el a felsőidet, nadrágjaidat, szoknyáidat! Ha van kedved, a kategóriákon belül színek szerint is csoportosíthatod őket.

Ne csak a ruháidat nézd át ilyenkor, válogasd át a fehérneműket, az esetleges lyukas zoknikat és harisnyákat is ideje szanálni. Persze a tavaszi gardróbfrissítésnél az is fontos szempont, hogy elpakold a téli ruháidat, legalábbis magasabbra, mélyebbre tedd őket. Figyelj oda, hogy minden ruhát tisztán tegyél el, hogy amikor újra jön az őszi-téli szezon, ne legyen velük gondod.