Ne indulj el smink nélkül!

Foglár Noémi 2019. július 10. 12:51 2019. júl. 10. 12:51

Az, hogy szép és ápolt a külsőd nem elégséges, de szükséges feltétele annak, hogy a környezetedben pozitív kép alakuljon rólad. A sminkelés manapság a magukra valamit is adó nők körében teljesen megszokott, a napi rutin kategóriájába tartozó tevékenység.

Ha eddig arra hivatkozva jártál smink nélkül dolgozni, hogy nincs időd reggelenként ezzel bíbelődni, mert nehezedre esik felkelni, és a reggeli kapkodás után épphogy csak beérsz időben a munkahelyedre, akkor van egy jó hírünk számodra: az alábbiakban taglalt alapsmink néhány perc alatt elkészíthető. Próbáld ki, majd győzd befogadni az elismerő pillantásokat!

A sminkelést alapozással kezd! Száraz bőr esetén kerüld a por púdert, használj krémes alapozót. Először vidd fel a kézfejedre, és onnan hord fel az arcbőrödre. Előnyös a krémállagú arcpirosító is, mert élénkebbnek fog tűnni tőle az arcod, mint a portól.

Ha szeretnéd elmélyíteni a tekintetedet, sötét tónusú szemhéjpúdert válassz. A világos tónusok kiemelik a szemed, a vele megegyező színű festékek azonban nem előnyösek. Figyelj rá, hogy legyen összhangban a szemfesték a bőröd és a ruházatod színösszeállításával is. A visszafogott, finom színek nappal tesznek kedvező benyomást, élénk színeket csak este használj.

A szemceruza színét úgy válaszd meg, hogy harmonizáljon a többi festék árnyalatával! Húzz egy vékony vonalat a szempillád közelében, majd kisujjaddal satírozod el, hogy természetes legyen a hatás. Csábos pillantást érhetsz el, ha a sminkelést szempillagöndörítő spirál használatával fejezed be. A festéket nyitott szemmel vidd fel a pillákra, amelyeknek a hegyét függőlegesen, míg a szálakat vízszintesen tartott spirállal fesd!

Legyen csábos az ajkad! A szép árnyalatok eléréséhez kétfajta rúzst használj, kívülre a sötétebbet, belülre a világosabbat vidd fel. Egy kis szájfényt is tegyél rá, attól csillogóvá válik az ajkad, és színe is tartósabb lesz. A szájkontúr ceruzáról se feledkezz meg, attól az ajkaid teltebbnek tűnnek. Használat előtt tedd két percre a hűtőbe, mert ha túl puha a ceruza hegye, nehezebben tudod körberajzolni a szádat.

Az elkészült smink tartósabb lesz, ha egy leheletnyi kőpúdert felviszel a kisminkelt arcodra.

Forrás: Hírklikk