Ragyogjon a hajunk, mint a nap

HírKlikk 2018. április 10. 19:24 2018. ápr. 10. 19:24

A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást.

A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos. A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást.

Fel kell készülni a nap sugarainak erősödésére, hogy a hajunkat károsodás nélkül, sőt pompájában ragyogva viselhessük. 

A napsugárzás – ahogy a bőrt, - a hajat is fokozottan éri. A káros UV sugárzás a hajat is szárítja, rongálja. Az erős tűző napon sokan tapasztalják, hogy a hajuk színe fakul, és a hajszálak károsodnak. 

A sok úszás, a víz, a nyári sportok is hozzásegítenek ehhez. Ezért a tavasz a felkészülés időszak, a nyár pedig kemény igénybevétel a hajnak. A hajnak ilyenkor még több figyelemre van szüksége. 

A hajpakolások, főleg kúraszerűen, igen jól rendbe hozzák a vitaminhiányos, szürkés, fénytelen, esetleg töredezett hajat. A szokásos hajsamponok (például Panthene) balzsamjait legalább 10 hajmosáson keresztül 3-5 percen át a hajon pihentetve már magukban is jó hatásúak, de vásárolhatunk speciális hajpakolásokat is ami kifejezetten a tavaszi felkészülést segíti, nyárra ellenállóvá teszi a hajat.

A hajmosáskor fokozottabban figyelni kell a fejbőr átmasszírozására, hogy az elhalt bőr lekopjon, helyet adjon az új bőrsejteknek. 

A kúra része lehet a hajolajas, vagy hajszeszes utókezelés (attól függően, hogy zsíros, vagy száraz inkább a hajunk.) valamint kiegészítő kezelésnek érdemes beiktatni néhány hetes élesztő kapszula, vagy nyers élesztő szedést, karotin olaj, vagy karotin kapszula adagolását és Revalid kapszula szedése is javasolt. Ezektől nem csak a haj, hanem a bőr és a körmök is egészségesek lesznek. 

Amikor melegre fordul az idő, többnyire gyakrabban mosunk hajat. Olyan sampont érdemes választani, aminek a hatása enyhébb, és a végeredmény olyan, amilyet mi várunk a samponunktól. Az agresszív, drasztikus hatású készítményeket tegyük el a téli napokra.

A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos.

Forrás: HarmoNet