Randid lesz? Segítünk.

Foglár Noémi 2019. június 24. 15:20 2019. jún. 24. 15:20

Eláruljuk, mi mindenre kell figyelned randevúdon a beszélgetés tartalmán felül ahhoz, hogy biztosra vehesd, partnered flörtölni próbál veled. Érzelmi megnyilvánulásainak, apró rezdüléseinek dekódolásával könnyedén kiderítheted szándékát, a testbeszéd ugyanis többet árul el minden szónál.

Amikor számunkra vonzó, szimpatikus emberrel beszélgetünk, boldog az arckifejezésünk, gyakran mosolygunk, mélyen belenézünk a szemébe, tehát bátran közelítünk hozzá. Ellenben, amikor olyan emberre nézünk, aki ellenérzéseket kelt bennünk, hideg pillantásokat vetünk, bámuljuk a plafont, gúnyosan mosolygunk, ráncoljuk a szemöldökünket, s olykor még ásítunk is. Ám nem minden esetben ennyire egyértelműek a jelek.

Kommunikáció a hajjal

Az ember nemcsak szavakkal, hanem például hajának csavargatásával is kommunikál. Ahhoz, hogy megfejtsük mások mozdulatait, tudnunk kell, vajon melyik mit jelenthet. A haj hátravetése vagy érintése elsősorban arra utalhat, hogy az egyén hiú, de szexuális felhívás is lehet részéről a mozdulat. A homlokba hulló haj hátrasöprése is értelmezhető kihívásként, de esetenként az idegesség jele is lehet. A hajcsavargatás minden esetben a nyugtalanság, az idegesség levezetése.

Árulkodó szemek

Szemeinkkel önkéntelen is eláruljuk az érzéseinket bizonyos helyzetekben. A szem meresztése meglepetés vagy sokk hatásáról árulkodik. Ha beszélgetés közben minimális a szemkontaktus a felek között, az becstelenségre vagy félénkségre utal. Aki párbeszéd alatt elfordítja a tekintetét, az vagy unja a másik mondandóját, vagy éppen hazudik neki. A sűrű pislogás az idegesség jele. A szempillái alól leselkedő beszélgetőpartnerünk valószínűleg szerény és félénk, de könnyen elképzelhető az is, hogy flörtölni szeretne.

Mit fejezünk ki állunk mozdulataival?

Ha beszélgetés közben állunkat simogatjuk, az arra utal, hogy mélyen elgondolkodtunk partnerünk szavain, és csodálattal hallgatjuk őt. Állunk dörzsölgetésével azt fejezzük ki, hogy kétségek gyötörnek bennünket. Az áll megtámasztása a tenyéren az értékelés, a gondolkodás jelképe. Az állkapcsunk nyakba húzása önbizalomhiányról tanúskodik.

Az ajkak fürkészése

Ha partnerünk a szánkat nézi, könnyen feltételezhetjük, hogy szeretne megcsókolni, szexuális érdeklődését fejezi ki azzal is, ha a száját nedvesíti. Érdemes odafigyelnünk a mosolyára is. Amennyiben örömteli, nemcsak a szájsarkai húzódnak szét, hanem a szemei is összeszűkülnek, viszont pusztán a száj elmozdulása az örömtelen mosoly jele. Aki beszéd közben a szája elé emeli a kezét, valószínűleg rosszban sántikál, s nem mond igazat, ilyen partnerre felesleges az időnket pazarolnunk.

Forrás: Hírklikk