Szabadulj meg a narancsbőrtől

Valentin 2019. május 25. 09:01 2019. máj. 25. 09:01

A narancsbőr kialakulásának több oka is lehet: a genetika, az anyagcsere lelassulása, a hormonzavar, a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a dohányzás, vagy akár a stresszes életmód is okozhatja.

Ha téged is érint ez a probléma, és szeretnél megszabadulni tőle, akkor ezek a tippek segítenek, hogy megszabadulj a narancsbőrtől.

 

FOGADD EL MAGAD!

Az első és legfontosabb, hogy el kell fogadni a tényt, hogy akár genetika, akár a túlzott irodai munka, vagy a mozgás hiánya okozta narancsbőröd, ne érezd magad kellemetlenül emiatt, hiszen tehetsz ellene. Ha teljesen nem is lehet eltüntetni, de mérsékelni mindenképpen lehetséges, csak tenni kell érte, hisz tudjuk, hogy a szépségért meg kell szenvedni.

VÁLTOTT ZUHANY

Ez a módszer serkenti a vérkeringést, azt pedig a narancsbőr nem szereti túlzottan. A váltott zuhanynál nagyon fontos, hogy legalább háromszor-négyszer változtasd a víz hőmérsékletét hidegről melegre, miközben körkörös mozdulatokkal még masszírozhatod is a területet a vízsugárral. Egy percig folyasd a hideget, azután pedig szintén egy percig a meleget, így váltogatva. Kezdd a combokkal, folytasd a karokkal, majd végül a pocak és fenék résszel fejezd be, így fokozatosan szoktatod a bőröd a hőmérséklet változáshoz.

BŐRRADÍROZÁS

A váltott zuhanyhoz hasonlóan serkenti a vérkeringést, rendkívül jó hatással van a kötőszövet megújulására, hiszen eltávolítja az elhalt hámsejteket. Rengeteg módja van a bőrradírozásnak, csinálhatod kesztyűvel, testradírral. Heti 2-3 alkalommal érdemes elvégezni, hogy megszabadulj a narancsbőrtől.

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

Szeretünk jókat enni, a finom és jó ételek pedig nem mindig egészségesek. Ahhoz, hogy búcsút tudj inteni a narancsbőrnek, kerülni kell a cukrot, a fehér lisztet, a tartósítószereket, és a mű kajákat. Ezek helyett fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, és rostban gazdag élelmiszereket! Próbáld meg elkerülni a nagy lakomákat, inkább egyél többször keveset, amit úgy lehet a legjobban kivitelezni, ha csak egy kis tányérba szedsz magadnak, így a tányér mérete is segít csökkenti az adagot.

TESTMOZGÁS

Erőt kell venni magadon, és megtalálni azt a testmozgási formát, amiben jól érzed magad. A narancsbőr legnagyobb ellensége az aerob mozgás, mint a futás, az úszás és a biciklizés. Ahhoz, hogy ne az izmodból fogyj, hanem a zsírt égesd el, közepes vagy alacsony intenzitással kell testmozgást végezned, mégpedig hosszan, mert a zsírégetés csak egy bizonyos idő után kezdődik el, neked pedig éppen erre van szükséged.

ZSÍRÉGETŐ TEAKEVERÉK

Mozgás nélkül elég nehezen meg a zsírégetés, de ez nem jelenti azt, hogy nem könnyítheted meg a folyamatot. Ahogy szinte minden betegségre vagy problémára megtalálható a megfelelő gyógynövény, így miért ne lehetne olyan, ami elősegíti az eredményesebb és gyorsabb zsírlebontást? A gyermekláncfű, a menta, a bojtorján, a kamilla, a citromfű, az ezerjófű, a csipkebogyó, de még a csalán is segíthet neked a narancsbőr gyorsabb felszívódásában. 

OTTHONI MASSZÁZS

Egy otthoni kis masszírozóval is eredményeket lehet elérni a narancsbőr elleni harcban, a masszírozó ugyanis segít összetörni a zsírsejteket, fokozza a vér- és a nyirokkeringést, ami által felgyorsul a salakanyagok távozása is. Kellemes időtöltés, be lehet vonni a párodat is, így mindketten jól jártok. Egy stresszes nap után nincs is jobb, mint egy masszírozással töltött lazulás.

SZAUNA

Egy fél órás úszással egybekötött szauna lenne a lehető legjobb választás, de ha nincs kedved vagy időd úszni, akkor a rendszeres szauna használat is eredményt hozhat számodra. A szaunázás serkenti a vérkeringést, segíti a zsírbontást, fokozza a salakanyagok távozását, sőt még illóolajokat is lehet használni közben, ami nemcsak a testre, de a lélekre is hatással van. A levendulaolaj például köztudottan nyugtató hatással van az emberi szervezetre, míg a citrusok élénkítenek, a teafaolaj pedig gyulladáscsökkentő hatású.