Teremts harmonikus spirituális teret a Feng Shui segítségével!

Foglár Noémi 2019. július 18. 12:07 2019. júl. 18. 12:07

Az ember ösztönösen vonzódik a kiegyensúlyozott életterekhez. A modern építészeti és lakberendezési trendek azonban nem mindig szolgálják a harmóniát. Ilyenkor érdemes visszanyúlni az ősök bölcsességéhez, hogy feloldjuk ezt az ellentétet.

A Feng Shui alapjául az a tény szolgál, hogy az ember a természet szerves része, s csak azzal összhangban képes hatékonyan működni. Az ősi kínai térrendezési módszer lényege nem más, mint, hogy megfigyeljük az adott hely környezeti, természeti adottságait, és az életterünket ezek figyelembe vételével igyekezzünk kialakítani.

A kínaiak úgy tartják, hogy egy anyagi síkon megvalósuló cselekvés szellemi síkon is változásokat hoz létre az emberben, tehát ha tudatosan törekszünk egy harmonikusabb élettér kialakítására, az lelki életünkre is pozitív irányban hat. Ha pedig mi magunk harmóniában vagyunk a környezetünkkel, az társas kapcsolatainkra is jó hatással lesz, boldogabbá téve így mások életét is.

Gondoljunk csak bele: egy feszültséggel teli munkanap után akkor tudunk harmonikus lelkiállapotba kerülni, ha egyrészt képesek vagyunk rá, hogy otthonunk küszöbén kívül hagyjuk problémáinkat, másrészt pedig, ha lakásunk berendezését úgy alakítjuk ki, hogy abban semmi ne tudja meggátolni az életerő áramlását. Utóbbi egészen könnyen megvalósítható, eléréséhez nem kell fenekestől felforgatnunk lakásunkat.

Először is végezzünk tértisztítást, azaz dobjunk ki minden olyan tárgyat, amit szinte soha nem használunk, amelyek csupán "porfogóként funkcionálnak". Ezt ne csak a régi, szakadt, törött dolgokkal tegyük meg, hanem mérlegeljük a szép és értékes festmények és műtárgyak sorsát is.

Üljünk le velük szemben, és vizsgáljuk meg, milyen érzéseket váltanak ki belőlünk. Ha hatásukra negatív, szorongató érzés lesz úrrá rajtunk, gondolkodás nélkül ajándékozzuk el őket. A felesleges tárgyak energiacsapdáknak minősülnek, közelükben képtelenség feltöltődni.

Mindez nem azt jelenti, hogy nem fér el polcainkon egyetlen dísztárgy sem, de fontos, hogy kizárólag olyan emléktárgyak, kabalák, fotók, esetleg talizmánok kapjanak helyet, amelyek hatására mosoly ül az arcunkra, tehát hozzájárulnak lelki békénk megteremtéséhez. Esetleg vásárolhatunk egy szélcsengőt is, amely hanghullámainak rezgése mozgásba hozza a levegőt, ezáltal segíti az életerő szétterjedését.

Miután megszabadultunk az energiáinkat elszívó tárgyaktól, iktassunk be néhány rutinfeladatot hétköznapjainkba. Tartsunk mindig rendet, takarítsunk sűrűn, valamint engedjük be otthonunkba a fényt és a levegőt. Ablakainkat minden nap legalább háromszor nyissuk ki, függönyeinket pedig csak esténként húzzuk be. Ezek az apróságok olyan változásokat tudnak hozni életünkben, amelyek hatására garantáltan harmonikusabb lelkiállapotba kerülünk.

A mai kor embere számára talán a jó egészség és a karrier a legfontosabb a család, a párkapcsolat mellett. Nézzük, hogy a Feng Shui segítségével milyen eszközökkel támogathatjuk leginkább e területeit az életünknek.

A lakás dél-nyugati területe az úgynevezett szerelemsarok. Itt tartózkodjunk a kapcsolat megromlásához vezető tárgyak elhelyezésétől, ilyen például a kaktusz, régebbi kapcsolatainkból hozott fényképek vagy ajándékok, vagy a párjukat vesztett törött, lemerült használati tárgyak. Helyezzünk erre a területre minél több rózsaszín, vörös, narancs árnyalatú, illetve páros tárgyat, galambpárt, közös fotót, szív alakú tárgyak.

Ha a családi életünket, valamint egészségünket szeretnénk védelmezni és tovább erősíteni, a lakás keleti részében nevelt egészséges, húsos levelű szobanövényekkel vagy közös családi fotók kihelyezésével tehetjük ezt meg. Óvakodjunk azonban az éles, szúrós levelű növényektől, valamint ügyeljünk arra, hogy a lakásnak ez területe ne legyen túlságosan sötét.

A lakás északi sarkát érdemes erősítenünk, ha a munkahelyi céljainkat még nem sikerült teljes megvalósítanunk. Erre legmegfelelőbbek a vízzel kapcsolatos képek, tárgyak, vagy üvegből, kristályból készült díszek, teknős szimbólumok, de személyes karriertárgyaink - oklevelek, elismerések - kifüggesztésével is sokat lendíthetünk életünknek ezen a területén.

Forrás: Hírklikk