Változtasd kezes báránnyá a problémás pasidat!

Foglár Noémi 2019. június 19. 13:36 2019. jún. 19. 13:36

Általában a szingli nőket szokás sajnálni, rosszabb esetben lesajnálni és őket csodálatos tanácsokkal ellátni. Rendhagyó módon mi most ennek az inverzére törekszünk és a párkapcsolatban élőknek kívánunk segíteni.

Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének több filmes adaptációja is készült, egy modern verzió központi eleme a Rózsaszín Biblia, amely az alábbiakat is tartalmazza: „Egy trükk, amivel garantáltan randira hív a srác: érintsd meg a pronator teres-ét, ami egy rövid kis izomtömeg a könyöke alatt, masszírozd meg a mutató- és a középső ujjaddal!” Ha ezen túl vagy, sőt már egy légtérben is él veled korábbi álmaid férfija, akkor jössz majd rá igazán, hogy az élet nem csak játék és mese…

Kiderül, hogy a lovagod olykor még téged is megszégyenítő módon tud hisztizni vagy épp mogorvává válik veled, ha túl sok stressz érte napközben. Előfordulhat, hogy ő lesz az, aki megőrjít a féltékenységével, ahogyan ennek az ellenkezője is, azaz egy idő után elkezd másfelé kacsintgatni. Esetleg mindez egyszerre.

Amennyiben a felsorolt problémák mindegyike fennáll a kapcsolatodban, netalán még bővíteni is tudnád a sort, akkor egyetlen tanácsunk van: húzd fel a nyúlcipőt! Viszont, ha ennyire nem vészes a helyzet, akkor segítségedre lehetünk a problémás helyzetek kezelésében.

1. Nem vagy elég neki?

Ha már a kapcsolat első félévében rájössz, hogy kedves társadnak igénye van melletted más nőkre is, hajtsd el, nincs jobb opció. Nem kell arra várnod, hogy idővel talán megerősödik a kapcsolatotok, szeretni fog annyira, hogy hűséget fogad és a többi. Kapott egy lehetőséget, nem élt vele, viszlát!

Ha viszont már hosszú ideje együtt vagytok, elképzelhető, hogy be kell vetned néhány praktikát annak érdekében, hogy fenntartsd érdeklődését. (Tegyük hozzá, neki is.) Tapasztald ki, hogy milyen titkos vágyai vannak. Félreértés ne essék, ezt ne verbálisan próbáld megtenni, úgy esélyed sincs. A férfiak nagy része még a párjának sem meri elmondani, mi hozza őt tűzbe igazán.

Valószínűsíthető, hogy ha megkapja tőled, amit kíván, és mindig van a tarsolyodban valami új, amivel meg tudod őrjíteni, nem vágyik majd más tájakat felfedezni.

A lehetőségek tárháza végtelen, de álljon itt néhány példa. Vásárolj magadnak valami elképesztően szexi fehérneműt, majd készíts magadról egy fotót, amin majdnem minden látszik. Küldd el neki és bízz benne, hogy rád töri otthonotok ajtaját este. Fokozhatod is, ha neked ínyedre van az efféle: a pasik alapvetően kedvelik a „felnőtt filmeket”, és legtöbbjüknek kedve is lenne legalább „házi használatúban” szerepelni. Add meg neki a szereplés lehetőségét, izgató lesz közösen visszanéznetek.

2. Duzzog, csapkod, hisztérikus?

Egy-egy vita hevében valószínűleg már a fejedhez vágta életed párja, hogy nem bírja elviselni, amikor hisztizel és felszólított, hogy fejezd be. A férfiak többsége meg van győződve róla, hogy kizárólag a nők hajlamosak a sértődékenységre és a duzzogásra. Ez azért lehet, mert magukat nem látják kívülről. Valójában csak különbözőképpen definiálja az adott állapotot a két nem. A pasik is sokszor csapkodással, pufogással vezetik le a feszültséget, még, ha ők nem is sírnak közben.

Kétféle reakciót válthat ez ki belőled. Ha a te napod sem volt épp túl fényes, párod mogorvasága, durvasága minden valószínűség szerint az övéhez hasonló viselkedésre fog ösztönözni, amiből hatalmas veszekedés alakulhat ki. Ez viszont neked sem lesz jó, pláne, ha utána napokig nem akar majd hozzád szólni. Amennyiben valamivel stabilabb az idegrendszered, feltehetőleg babusgatni próbálod, megnyugtatni, hogy utána észérvekkel meg tudd vitatni vele a problémáját. Nem fog menni, adott pillanatban dacosan el fogja utasítani minden próbálkozásod.

Egyetlen célravezető dolgot tehetsz, mégpedig, hogy háttérbe húzódsz és békén hagyod. Várd meg, amíg ismét tiszta tudatállapotúvá válik, és csak azután kérdezd meg tőle, mi váltotta ki belőle az efféle viselkedést. Később azt sem árt tisztázni, hogy egyedüllétre vagy több megértésre vágyik-e ilyen helyzetekben.

3. Féltékeny?

Nézzük először is a jó oldalát! Ez azt jelzi, hogy szerelmes beléd. Gyönyörűnek, vonzónak talál, úgy véli, népszerű vagy férfitársai körében is. Magának akar. Ha hasonlóképpen vélekedsz te is róla, akár „csúszdázhatnátok is a szivárványon”, viszont, ha emellett napi szinten konfliktust generál a bizalmatlansága miatt, akkor az bizony meg tud keseríteni mindent.

Nézzük másodszor, hogy mit ne csinálj! Soha ne kezdj úgy mondatot, hogy „az exem így vagy úgy tette, ezt vagy azt mondta…”! Nem véletlen, hogy csak az exed már. Biztosan voltak erényei, talán olyanok is, amelyek a jelenlegi élettársadból hiányoznak, viszont az összehasonlítgatás, pláne a párod kontójára, még akkor is féltékenységet válthat ki belőle, ha egyébként egy egészséges önbizalmú férfi.

Harmadszorra jöjjön a tanács! Lehet, hogy semmi okot nem adsz a féltékenységre, csupán a társad önértékelése nem megfelelő és attól tart, hogy kevésnek fogod tartani őt. Bárhogy is legyen, próbálj megértő lenni és elfogadni a problémáját! Tudd, hogy ő jobban szenved attól a félelemtől, hogy elveszíthet téged, mint te a számonkéréseitől és célozgatásaitól. Talán elég lesz egyszer leülni vele és megerősíteni abban a tudatában, hogy őt szereted, őt választottad társadul és nincs másra igényed. Az is lehet, hogy többször és nyomatékosabban kell megbeszélned vele. A lényeg, hogy őrizd meg a higgadtságod, amíg csak tudod, ha nem szeretnéd, hogy az egyébként kölcsönös szerelemre épülő kapcsolatotok véget érjen.

(A következő férfi sem lesz tökéletes.)

Forrás: Hírklikk