10 évenként elfelejtjük a múltat

2017. március 5. 05:43

Hallgatom Herényi Károlyt a Klubrádióban és nagyon sok mindenben egyet is értek vele. Rendkívül kritikus a jelenlegi hatalommal szemben. De én azért szeretnék legalább egy mondatot hallani arról, hogy mit gondol arról a szerepvállalásáról, amikor 1998 és 2002 között a Fidesz koalíciós partnere, az MDF frakcióvezetője volt, és élénken bólogatott mindazokhoz a gazemberségekhez, amiket az első Fidesz-MDF-Kisgazda koalíció elkövetett.

Pedig mindaz előjáték volt ahhoz, ami 2010 óta történik Magyarországon, és csak azért nem vált végzetessé akkoriban, mert nem volt kétharmaduk és ezért a demokrácia alappilléreit nem tudták szétverni.

Emlékezzünk a csonka kuratóriumokra, a Magyar Nemzet lenyúlására, a szélsőjobboldallal való összejátszásra, a nem kormánypárti média megfélemlítésére, a "lehallgatási ügyre", a klientúrának juttatott közpénzekre, ingatlanokra, a gyűlölködés első hullámaira, a 12 állami gazdaság történetére, az 56-os Intézet és a Politikatörténeti Intézet ellehetetlenítésre, Simicska Lajos APEH elnöki kinevezésére, hogy csak néhányat felsoroljak azok közül, amik hirtelen eszembe jutnak.

Én azt sem fogom elfelejteni, amikor Orbán a parlamentben felolvasta a "hazaárulók listáját" (közöttük az apámat, a nővéremet és engem) és a koalíciós partner MDF képviselői bőszen bólogattak.

Nem haragszom Herényi Károlyra, de minderről kellene valamit mondania, mert az nem megy, hogy 10 évenként elfelejtjük a múltat.
Szerző: Vásárhelyi Mária