Aljas és ostoba

Vásárhelyi Mária 2017. május 5. 06:32 2017. máj. 5. 06:32

Meglehetősen tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy miért vállalta el a CEU - általam nagyra becsült - két rektorhelyettese a vitát a Terror Házában schmidtmáriával, kovácszoltánnal és maruzsazoltánnal. Arra nem gondolhattak, hogy ezekkel a résztvevőkkel, ebben a helyzetben egy racionális, érvelő vitára kerülhet sor.

Hiszen nyilvánvaló, hogy a CEU kinyírásában semmiféle olyan racionális szempont nem játszik szerepet, amely mellett érvelni lehet. Mindannyian tudjuk, hogy a CEU ellenes indulatok szítása kizárólag a Soros ill. a liberálisok és jogvédők elleni gyűlöletkampány része.

A CEU elüldözése mellett egyetlen józan érv sem hozható fel, amint ez a TH-ban is egyértelműen kiderült. Arra sem számíthattak, hogy ez a "vita" bármilyen módon befolyásolhatja a CEU sorsát, hiszen nyilvánvaló, hogy arról egyszemélyben orbán viktor dönt, akit baromira nem érdekel, hogy ki mit mond egy ilyen beszélgetésben.

Ugyanezért azt sem gondolhatták, hogy a részvétel vállalásával együttműködési készségüket deklarálhatják, hiszen a kormány naponta demonstrálja, hogy esze ágában sincs együttműködni, sőt szóba állni sem a CEU vezetőivel és baromira nem érdekli őket, hogy a CEU szeretne együttműködni velük.

Azt persze értem, hogy ha nem vállalják a részvételt, akkor a kormány naponta elmondhatja, hogy lám-lám, ők szerettek volna párbeszélni, de hát sajnos a CEU erre nem hajlandó. Így viszont a kormány a TH-ban rendezett "vitára" hivatkozva minden fórumon elmondhatja, hogy ők mindenkivel párbeszélnek.

Ami pedig a "vita" érdemi részét illeti, a kormány megmondóemberei olyan aljas és ostoba módon "érveltek", hogy az ember azt is méltatlannak érzi, hogy ezeket cáfolja. Szóval értem én, hogy akár részt vesznek a vitán, akár nem, mindenképpen rájuk húzzák a vizes lepedőt. De éppen ezért azt hiszem, hogy talán mégis jobb lett volna, ha nem állnak szóba azokkal az emberekkel, akik a CEU ellenes hazugság-és gyűlöletkampány zászlóvivői voltak az elmúlt hetekben.