Miért nem ellenőrzik az ellenzéki pártok a nemzeti konzultáció válaszleveleit?

Vásárhelyi Mária 2017. június 27. 20:15 2017. jún. 27. 20:15

Már egy hete azon gondolkodom, hogy vajon a hülyeség, a lustaság, a tompaság vagy ezek elegye az oka annak, hogy eddig egyetlen ellenzéki pártnak sem jutott eszébe, hogy ellenőrizze a "minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja" során visszaérkezett 1.658.000 ezer válaszlevelet.

Pedig nem lenne nagyon bonyolult. Egyszerűen csak el kéne kérni az adatfájlt, amelyre rögzítették a kérdőíveket és végigböngészni, hogy mi van ezen.

Ha egyáltalán létezik ilyen adatfájl. Mert én azt is el tudom képzelni, hogy a válaszleveleket még csak meg sem számolták és a kérdőívek tartalmát nem is rögzítették.

Hogy a több mint egymillió visszaküldött kérdőív hazugság, abban biztos vagyok, hiszen már az első, 2012-es konzultáció során is csak alig több mint 1.1 millió válaszlevél érkezett vissza (azt se látta senki), és azóta jelentősen apadt a Fidesz támogatóinak aránya.

No meg a megmaradt támogatók lelkesedése is. Arról nem is beszélve, hogy amilyen arányban tolódik el a párt támogatóinak köré az iskolázatlanabb, kistelepülésen élő rétegek felé, úgy emelkedik körükben azok aránya, akik számára az írás-olvasás megoldhatatlan nehézséget okoz