Karácsony nem akar jogosítványt, de Pethőhenye polgármestere szerezne neki

Föld S. Péter 2020. szeptember 19. 05:00 2020. szept. 19. 05:00

A Zala megyei település első embere lement kutyába. Nem egyedül volt ennyire bárdolatlan. Tettestársai is voltak ebben a szégyentelen gyalázatban. Elsősorban a Magyar Nemzet, valamint a kormányoldal más prominensei, úgy mint a PestiSrácok és a 888. Deák István György – ő Pethőhenye első embere – azt nyilatkozta a valaha újságként ismert Magyar Nemzetnek, hogy önkormányzatuk finanszírozná Karácsony Gergely főpolgármester jogosítványszerzési kísérletét.

„Ha Karácsony Gergely főpolgármester jogosítványt szerezne, higgyék el, teljesen más ember lenne. Önállóan tudna döntéseket hozni, hiszen az autóban is egyedül ülne. A képviselő-testület egyöntetűen döntött arról, hogy felajánljuk a főpolgármesternek, hogy itt, nálunk, nyugodt körülmények között lerakhatja a jogosítványt” – nyilatkozta az egykor újságként működő papírhalmaznak a pethőhenyei polgármester.

Még azzal is eldicsekedett, hogy van neki egy volt katonatársa, bizonyos Inhof Ferenc, aki szívesen vállalná azt a nemes feladatot, hogy Budapest első emberét megtanítsa autót vezetni. „Egy fiatalembernek önbizalmat is ad, ha van jogosítványa, ráadásul, ahogy olvastuk, a főpolgármesternek a sikertelen vizsgák miatt, fóbiája is van, amit le kell majd küzdenie.”

Ezt mondta a pethőhenyei polgármester, aki bizonyára tudja – mert Karácsony Gergely számos alkalommal elmondta –, azért nem vezet autót, mert gyerekkorában súlyos trauma érte: édesapját halálra gázolta egy gépkocsi.

Ezt tudnia kellett a pethőhenyei polgármesternek, ha meg mégsem tudta, mert nem olvas valódi újságot, nem hallgat rendes rádiót – egyszóval tájékozatlan tahó –, akkor elmondhatták volna neki mindezt a Magyar Nemzet munkatársai.

És akkor talán Pethőhenye polgármestere, Deák István György sem blamálja magát.

Megspórolhatta volna, hogy ujjal mutogassanak rá a településen: ez az ember akkora sutyerák, mint ide Lacháza!