„Minket nem érdekel, hogy Soros György zsidó vagy sem" – hazudta a Keresztapa

Gusztos István 2020. november 26. 16:06 2020. nov. 26. 16:06

„Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai, forradalmárai" – mondta és nem szakadt rá az ég. El kell ismernem, a rendszerváltás körül pozitív szerepet játszottak, még ha nem is annyira meghatározót, és persze nem is egyedül, mint ahogy azt jó ideje szeretik sugalmazni, mondani is. Azóta azonban az orwelli történelemhamisításban merül ki tevékenységük „elméleti" része. A gyakorlati rész pedig leginkább fosztogatásban.

Persze, volt idő, amikor majdnem utcai harcosokként viselkedtek: például kordont bontottak. Bíróság elé is került az ügy, büntetést azonban – társadalmi veszélyesség hiányában – nem kaptak… Érdekes ítélet volt: a bíróság nem tudott ellenállni a szélsőjobbos nyomásnak, vagy éppen – szerintem – a döntés annak bizonyítéka, hogy a fideszes mélyállam 2002 után is sok helyen megőrződött. A „közmédiában" is.

Igazi „utcai harcosok" -–néhányuktól eltekintve – azonban 2006-ban sem voltak. Megszervezték például a gyűlésüket az Astoriához, hogy aztán jókor elpucoljanak, háttérből lessék, működik-e a tervük.

Meg kell adnom, valódi „utcai harcosaikat" hangosan ünnepelték, hergelték, nem sokkal később pedig – a rendszerváltás után addig példátlan nyomás alá helyezve a bíróságokat – mindent elkövettek, a szélsőjobbal közösen, hogy felmentsék őket, kártérítést kapjanak.

 A Hír Tv jóvoltából (hol volt a „köztévé"?) végig követtem az eseményeket, vidékről. Elhülve figyeltem a „forradalmároknak" nem csupán ünneplését, hanem folyamatos tájékoztatását, instruálását is. Mégis: azon csodálkoztam, hogy relatíve milyen kevesen vannak. Azt gondoltam, hogy a Gyurcsány-beszéddel való fideszes-„köztévés" manipuláció sokkal több embert lázít föl. A gyújtogató, dobálózó, zsidózó és rendőrökre támadó hordában egyesültek az FTC, az Újpest, a diósgyőri stb. ultrák – egyébként egymással is harcoló vandálok.

Megjegyzem: ama ultrákat, utódaikat, a fekete ruhás, világjáró, az országra mindenhol szégyent hozó irredenta-nyilas szellemiségű hordákat a hivatalos Magyarország azóta is ünnepli, példaképül állítja.

„Rendőrterror"..? A Fidesz azt hazudja. A valóságban a rendőrök egy ideig érthetetlenül tűrték a brutális támadásokat, később pedig, a harmincadik figyelmeztetés után, szétverték nemcsak a randalírozókat, hanem a kissé távolabb, de a helyszínen tartózkodó „békés" szurkolóik egy részét is. Közben bizony számos bűncselekményt követtek el, de az események alapvető tartalmát nem azok határozták meg, hanem a küzdelem a köztársaságra támadó, Fidesz támogatta és legalábbis részben szervezte  ellenforradalmi puccskísérlet ellen.

Manapság, illetve már régóta a 2006-ban történtek „nemzetikeresztény okokból" való szemérmetlen meghamisításának, kiforgatásának idejét éljük…

De térjünk vissza a címhez: „Minket nem érdekel, hogy Soros György zsidó vagy sem" – mondta Orbán Viktor.

Hazudott: semmi más sem érdekli őket.

Ha Soros történetesen piréz volna, nem pedig magyar zsidó, amit csináltak vele, belőle, akkor is a legmocskosabb zsidózás volna. Mert a hívek, akiknek játsszák ocsmány műsorukat, csendesen bólogatnának, hogy hiába, ilyenek a zsidók; vagy habzó szájjal komcsiznának, libernyákoznának, hazaárulóznának, spekulánsoznának, buziznának, brüsszeleznének: zsidóznának. El ne feledjem: embertelenül migráncsoznának, és szégyentelenül cigányoznának is.

A Fidesz pedig ennek tudatában – előre megfontoltan, szándékosan, bűnszervezetben elkövetve – űzi gyűlöletkeltésre alapozott „politikáját". Meggyőződésem szerint, ebben van az erejük, ez adja hatalmuk alapját.

Szégyen reánk!

Mert hiszen lehet Sorost bírálni, akár keményen is. Ám a bírálat megkülönböztetendő a hosszú évek óta naponta megrendezett orwelli gyűlöletpercektől, -óráktól, -napoktól. Az nem bírálat, ha  a Fidesz minden gazembere, idiótája – közéjük értve „szellemi hátországuk" tagjait és médiaterroristáikat – óránként elüvöltik magukat, hogy Soros! És nem igaz, hogy nem azért teszik, hogy híveik visszaigazolják őket, csendesen morogva vagy tajtékozva zsidózva. Ha nem azt a választ várták, akarták, régen abbahagyták volna  a sorosozást. Hozzá sem kezdtek volna, ahogy a konrádozáshoz, hellerezéshez, színészek, zenészek és más kapa-kasza kerülők elleni uszításhoz sem.

Soros Györgyöt éppen magyar zsidó voltában tette a Fidesz főgonosszá: olyan háttérhatalmas, vigyorgó, bábozó „nemzetközi zsidóvá", akinek fő tevékenysége „a magyar emberek", „a magyar életforma", „Magyarország" szüntelen támadása.

Mindez teljesen világos, és ennek fényében abszolút közömbös, hogy a kórus karmestere(i) és tagjai közül ki valóban rasszista, s ki csak „megélhetési". Nyilván sokkal többen azok, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt: a Fideszben vagy a Fidesz köré összegyűltek, s „elitjük" tagjai már megkapták vagy türelmesen-türelmetlenül várják „érdemeik" elismerését, kitüntetésüket.

Az a rasszista és homofób uszítás, amelyet a Fidesz és szellemi verőlegényei művelnek, mélyen behatolt a magyar társadalomba, meghatározza a mindennapok témáit, hangulatát. Ameddig ilyen Orbánia/Magyarország atmoszférája, addig el lehet terelni az emberek figyelmét minden valóságos problémáról: a rasszizmus sűrűn szőtt lepelként takarja az ország és Európa fosztogatását.

Orbánia hatalmasságai aljasságukból és  ostobaságukból írnak maguknak, magukról hőskölteményt. Ennek széttörése magyar föladat – de hogy az EU miért tűri, sőt, finanszírozza, az rejtély...