Parragh a minden6ó?

HírKlikk 2021. szeptember 15. 16:41 2021. szept. 15. 16:41

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara örökös elnöke, egyre mélyebbre süllyeszti önmaga képére formázott köztestületét.

Még el sem felejtettük elnök úr standupját a tanévnyitó rendezvényen, ahol éppenséggel a pedagógusokat alázta porig, amelyre sajnálatos módon egyetlen egy kamarai vezető sem nyilvánult meg, követelve elnökének azonnali távozását.

A keddi nap sem múlt el Parragh László úthengerének elindítása nélkül. 

Elsőként – nagy meglepetésre – megjelent a Versenyszféra Konzultációs Fórumon, ahol semmi keresnivalója nincsen! Ez az érdekegyeztető fórumnak nem mondható .. egylet akkor jött létre, amikor a munkavállalókat képviselő szakszervezetek közül három elárulta azt, amire szerveződött. Az akkor már hatalmas elégedetlenséget generáló, ma is hatályos Munka törvénykönyvének létrejöttekor a kormány engesztelésül hozta létre ezt a VKF-et, ahol három szakszervezet, három munkáltatói szervezet és a kormány képviselője (egyre inkább valamelyik felhatalmazás nélküli államtitkár) vesz részt. A kamara – helyesen – soha nem kapott helyet, hiszen az MKIK egy köztestület és nem érdekképviselet, amit Parragh úr rendszeresen elfelejt. 

Mai fellépésének első felvonása az országos minimálbér 200.000 forintos bejelentésének eseményt adó VKF ülés volt. Rossz nyelvek szerint, a kormányoldalon ücsörgött, mivel – jogosan – nincs is helye. Szerepét senki nem értette, de ahogy nem értette, nem is tette szóvá. Ezt viszont én nem értem, mert ha egy megállapodás alapján működő formációban változás van, akkor a feleket megkérdezik. Én azonban már nem lepődöm meg semmin, már csak azért sem, mert a munkáltatók közül valaki azt írta: „a 200 ezer nem kérdés, hanem feladat”. Milyen feladat? Erre senki nem kapott választ…

Ám Parragh úr nem érte be annyi dicsőséggel, hogy a 200.000 forintos minimálbér kőbe vésénél jelen legyen, diadalittasságán túl tollat ragadott, és utasításba adta, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a legutolsó pillanatban támadja meg a munkavállalókat érintő álláskeresési támogatás növeléséről szóló, Karácsony Gergely által benyújtott népszavazási kezdeményezést. Ilyenkor a néző megdörzsöli a szemét, és felteszi a kérdést: Mmi van? Sajnos, ez nem egy rossz álom, és nem egy elfuserált színdarab. 

Ez ma a magyar gazdaságot működtető dolgozókba való belerúgás. A hatalomittasságban szenvedő szerepzavara, akit már nem érdekel semmi és senki. Akinek az inasvilág jut eszébe, ha szakképzésről kellene beszélni. Ingyenélőknek tartja azokat, akik egy pandémia, vagy egy gazdasági válság okozta helyzetben kiszolgáltatottá válnak, és nem kapnak állást.

Nekem a keddi „előadást” követően, csak egy kérdésem van: hol vannak a Magyar Kereskedelmi Kamara tagdíjat fizető tagjai? Akik, ha felébrednek a rossz előadást követően, első lépésben követeljék Parragh László azonnali lemondását.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke