Varga kontra Rutte

Dr. Dávid Ferenc       2021. június 25. 13:04 2021. jún. 25. 13:04

„Rutte úr a régi gyarmatosító arrogancia hangján szólalt meg, amikor térdelésre szólította fel a magyarokat! Amíg élek minden erőmmel azért fogok harcolni, hogy magyar embernek sose kelljen térdelnie se Rutte nevű, se semmilyen más gyarmatosító előtt. Hollandia vezetője ezzel a mondatával kiírta magát a civilizált emberek köréből!" (Varga Judit miniszter)

A Varga nevű szabadságharcos – utasításra vagy saját döntése alapján – nekiugrott Hollandia miniszterelnökének. És, hogy miért? Mert, Mark Rutte úgy véli, hogy Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban, ha az ország kitart a pedofil-törvény mellett. Nyilatkozatában „szégyentelennek" nevezte a magyar kormányfőt, szerinte Magyarországot térdre kell kényszeríteni ebben az ügyben.

Mark Rutte nincs egyedül szigorú véleményével. A luxemburgi kormányfő így foglalt állást: „Az anyám utálja, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. Önök pedig ezt törvénybe teszik. Tisztelem önt, de ez egy vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, a jogról, hogy lehetünk mások”.

Antonio Costa portugál miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy Magyarországnak sem muszáj az Európai Unió tagjának lennie, elgondolkozhatunk azon is, hogy csak a gazdasági együttműködést választjuk, mint Norvégia vagy Svájc.

A labdával is jól bánó magyar igazságügyi miniszter nem gondolkodott el azon, hogy a gazdag, EU-alapító Hollandia és Luxemburg, valamint a szegény és mélyen katolikus Portugália vezetői egyaránt elítélik a napokban elfogadott és kihirdetett úgynevezett „pedofil" törvényt. Szó sincs gyarmatosítói gőgről, egyszerűen megelégelték Orbán csapatának „sportszerűtlen" játékát, és most először, nyíltan javaslatot tettek a pálya elhagyására. Ne feledjük, ebben a vitában/konfliktusban – Lengyelország és Szlovénia kivételével – senki nem állt Magyarország, pontosabban Orbán Viktor mellé.

Olvasom, hogy „feltámadt" a Békemenet és 2021. október 23-án ismét vonulni fognak Bayer, Bencsik és Csizmadia hűséges talpasai. Javaslatokat teszek a vezérmondatokra:

„Megállj, kutya Hollandia, nem lesz tied hős Hunnia!"

„Felpattan a magyar lóra, leigázunk Európa!"

Vasárnap egyébként a Népstadionban Hollandia labdarúgó válogatottja Csehországgal mérkőzik. Budapestre látogatnak holland szurkolók ezrei, és minden bizonnyal lelkesen fognak drukkolni a narancsmezes nemzeti válogatottjuknak. Fociimádó Judit asszony bizonyára rendelkezik a VIP páholyba érvényes belépővel. Jöjjön ki a meccsre: tanulni, tanulni, tanulni! Van mit.