Gábor Zsazsa hamvait egy kutyaszállító dobozban utaztatják szerte Európában

HírKlikk 2020. augusztus 10. 19:10 2020. aug. 10. 19:10

Bizarr búcsúkörúton hurcolja körbe Európában Gábor Zsazsa hamvait kilencedik férje és egyben özvegye, Frederic von Anhalt herceg azelőtt, hogy végső nyugalomra helyezné Magyarországon a négy éve elhunyt budapesti születésű hollywoodi sztárt. A özvegy, aki a hercegi címet egy elszegényedett arisztokrata családtól vásárolta, betette a művésznő aranyból készült urnáját egy Louis Vuitton kutyaszállító dobozba, és abban hordja magával.

Ezt ő maga mesélte el a Mail online tudósítójának. Mint mondta, ha lehetne, örökre magánál tartaná a hamvakat, de már ő maga is 77 éves, és ki tudja, mit hoz ez a járvány. Ezért úgy döntött, hogy hazahozza Zsazsát Magyarországra, de előbb beutazza vele Európát: elmegy Londonba, Párizsba, Bécsbe, Genfbe, és aztán érkezik majd Budapestre, ahol a lap szerint, állami temetést is kért a megboldogultnak. Azt azonban nem tudni, hogy ebből lesz-e valami. Az özvegy szerint, Gábor Zsazsa azért imádta Budapestet, mert ott mindig nagy sztárnak tekintették. 

A magyar származású hollywoodi sztár két hónappal a 100. születésnapja előtt halt meg. De még halálában is viták veszik körül: egy neves publicista élesen bírálta von Anhalt szándékát, azzal, hogy inkább a lánya, Francesca és  a testvére, Éva mellett kellene eltemetni, Hollywoodban. A herceg azzal érvelt: harminc éven át imádta a feleségét, s csak tudja, hogy ő mit szeretne. 

Alighanem Gábor Zsazsa volt a világ első igazi celebje, aki legfőként arról volt híres, hogy híres. Férjei között volt a Hilton szállodalánc örököse, George Sanders színész, és bankár is. Különösen híres volt öniróniája. Talán a legismertebb mondása ez: „Háztartásban remek vagyok. Ha elválok valakitől, mindig megtartom a házát”. 

A portál még több híres mondást is idézett, köztük ilyeneket: „A következő esküvőm szűk körű esemény lesz, csak  legközelebbi újságírókat hívjuk meg”. „Soha nem tudtam annyira meggyűlölni egy férfit, hogy visszaadjam a briliánsait”. „A nők legjobb barátai a brillek, a férfiaké a kutyák. És ezzel el is mondtam, hogy melyik nemnek van több esze.”  „Elválni egy férfitól azért, mert nem szereted, legalább akkora butaság, mint azért hozzámenni, mert szereted.” 

A terv szerint, Gábor Zsazsa gránit sírkövén a fényképe lesz, de a korát nem írják ki, mert 60 éves korától nem számolta tovább. Lesz viszont egy felirat: „A XX. század ikonja”. 

 
Forrás: Hírklikk