Mérai Kata: „a leghálásabb dolog rosszat játszani”

HírKlikk 2019. december 3. 19:30 2019. dec. 3. 19:30

Mérai Kata, a Barátok közt sorozat sztárja új szerepben próbálja ki magát: Szörnyella de Frász szerepébe bújik a Kalamajka a kastélyban című zenés darabban december 7-én és 8-án, a Gellért szállóban. Az idei Adventi Mesehotel előadása a színésznő meghitt, adventi időszakát egy igazán örömteli és izgalmas színfolttal gazdagítja.

„Számomra az adventi időszak a várakozásról, az együtt töltött időről, a készülődésről, a dekorálásról és a közös, nagy családi ebédekről szól, a karácsony este pedig ennek az időszaknak a megkoronázása.” – meséli a színésznő.

A Kalamajka a kastélyban – amely csak a Gellért Szálló adventi programjára íródott – egy igazi örömjáték számára, hiszen amellett, hogy a meseirodalom meghatározó hősei találkoznak a darabban, végre egy negatív karaktert is alakíthat. „A leghálásabb dolog rosszat játszani, mivel a nézőktől, gyerekektől azonnal visszajelzést kapok. Hiszen, ha jól csinálom, akkor a darab végére nagyon megutálnak” – mondja nevetve, „emellett pedig egy igazi színészóriás és ikon, Glenn Close után bújhatok Szörnyella szerepébe.

A Kalamajka a kastélyban című zenés darab története szerint Csipkerózsika hatalmas partyt rendez csodálatos palotájában, a Mikulás eljövetelére. Az eseményre az összes mesehős meghívást kap, kivéve a mesék gonosz szereplőit. A 101 kiskutyából jól ismert Szörnyella de Frász emiatt éktelen haragra gerjed és olyan akadályt gördít az ünnepség elé, ami még a Mikulás érkezését is fenyegeti. A mesejáték szereplői megpróbálnak úrrá lenni a helyzeten. Köztük a Micimackót alakító Háda János, Jászai Mari-díjas művész és Bálizs Anett, a Jóban Rosszban sorozat szereplője, aki ez alkalommal Csipkerózsika bőrébe bújik. S hogy vajon mi lesz velük és Szörnyella de Frásszal? Kiderül december 7-én és 8-án az Adventi Mesehotelben, a Gellértben.

Az idén a Mesehotel  egy budapesti gyermekotthon kis és kamasz lakóinak adventi időszakát is szeretné megszépíteni ajándékokkal, így adománygyűjtést szerveznek mindkét napon. (További részletek ITT)