Professzionális légkezelés

HírKlikk 2019. szeptember 19. 11:19 2019. szept. 19. 11:19

Tudtad, hogy a légcsatornákban olyan kórokozók telepedhetnek meg, amelyek a levegő útján bejuthatnak bármely helyiségbe? Pedig így van, és mindez korántsem vicc, hiszen olyan baktériumokról van szó, mint a legionella, amely akár tüdőgyulladást is okoz. Hogyan küszöbölhetőek ki a nagyobb fertőzések?

Most megismerheted azokat a speciális, germicid lámpás berendezéseket, amelyeknek feladata a levegő “védelme”.

 

Mennyi az annyi?

Hallottál már az IUVA nevű mozaikszócskáról? Bizony, ez is szervezethez köthető. A Nemzetközi UV Szervezet által kidolgozásra került egyfajta kategorizálás, amely fokozatokba sorolja az egyes UV csírátlanító egységeket, sugárzási dózisuk alapján.

Szóval az UV-C lámpás légkezelők az alapján kerülnek megépítésre, hogy mindenképpen elérjék a 14-17 URV értéket. Igény esetén - mint például kórházak, laboratóriumok kérésére - nyilván magasabb értékre tervezik a berendezést.

Most lássunk néhány nagyszerű berendezés típust, amelyek hasznosabbak, mint gondolnánk.

Az alkalmazkodó

Mi a titok nyitja? A germicid lámpák hatékonyságának titka a 253,7 nm-es UV-C sugárzása, amely kíméletlen a kórokozókkal szemben.

Az UV4Air Duct berendezésének előnye, hogy a légcsatorna kapacitása alapján kerül megtervezésre, és a légcsatorna adott szakaszába kerül beépítésre. Itt az előzetes kalkulációk szerinti darabszámú és típusú germicid lámpa működik, biztosítva ezzel a megfelelő UV-C dózist.

Az egyszerűsített 

Ezen berendezés esetében egy fali nyíláson keresztül csak egy ventilátor hajtja be a helyiségbe a levegőt. Erre a ventilátorra is ráépíthető az UV4Air Simple készülék egysége. A benne működő germicid lámpák állandó jelleggel biztosítják a csíramentes levegő beáramlását.

Az aktív

A helyiségen belüli levegő keringetése tökéletes az UV4Air Active. Ahogy a neve is mutatja, a berendezés aktívan, egy ventilátorral hajtja a levegőt, ami a germicid lámpáktól kapja meg a szükséges UV kezelést, a készüléken való keresztülhaladás következtében. 

Előnye, hogy falra, plafonra vagy a padlóra is helyezhető. A helyiség mérete, valamint a szükséges csírátlanítási szint határozza meg a kapacitását. Folyamatosan kezeli a levegőt, így az emberek is nyugodtan tartózkodhatnak a helyiségben, mivel a sugárzás nem jut ki a környezetbe.

Tudtad, hogy a módszer olyan hatékony, hogy például a sajtüzemek csírátlanítása germicid lámpás berendezések segítségével történik? 

Ha érdekel az eljárás, és szeretnél te is megoldást találni a problémádra, akkor a Hollandimpex Kft. weboldalán még többet megtudhatsz róla!