Repülőgép-balesetben halt meg Benkő Péter felesége

HírKlikk 2020. február 10. 08:55 2020. feb. 10. 08:55

Negyvenöt éve, január 15-én, a Malév Berlinből Budapestre tartó gépe Ferihegyen – leszállás közben – lezuhant. A repülőn csak a nyolc fős személyzet utazott, rajta Benkő Péter légiutas-kísérő feleségével. A repülőn csak nyolcan tartózkodtak, de senki nem élte túl a tragédiát. Máig rejtély, mi történhetett, ráadásul a gép fekete doboza sem került elő.

Amíg élek, nem felejtem el azt a napot. Minden halál borzalmas, több családtagomat elveszítettem már, a szüleimet is. Ám, ha valaki természetes halállal megy el, idővel könnyebb feldolgozni a veszteséget. Egy ilyen tragédia után, azonban soha nem múló fájdalom költözik az ember szívébe – nyilatkozta Benkő Péter a Best magazinnak. 

„Egy garzonlakásban éltünk, Kati hajnalban ment el otthonról, dolgozni. Mindenképpen ez lett volna az utolsó útja, mert a következő héttől már egy üzletet vezetett volna a repülőtéren. Félt a repüléstől, aminek különös oka volt. Korábban egy indiai guru azt jósolta neki, hogy repülőgép-balesetben hal meg. Volt egy másik oka is annak, hogy abba akarta hagyni a repülést. 28 éves volt és már nagyon szerettünk volna gyereket...” – folytatta a színész, aki aznap este játszott a színházban.

„Előadás után hívattak az igazgatóhoz, ott volt a gazdasági igazgató is. Beléptem, és azonnal tudtam, hogy baj van. Ott állt egyenruhában a Malév tisztje... Ki akartam menni a repülőtérre, hogy megnézzem, mi történt, de senkit nem engedtek oda. Azt hittem, nem élem túl Kati halálát..."

Forrás: BEST