Szinetár: Koós János mentes volt minden kivagyiságtól

HírKlikk 2019. március 3. 20:10 2019. márc. 3. 20:10

Szinetár Miklós mély megrendüléssel értesült Koós János haláláról. 1995-ben kérte fel Koóst, Lehár Ferenc A víg özvegy című darabjának egyik férfi főszerepére, Zeta Mirko nagykövet megformálására. Az Origo kérésére felidézte akkori találkozásuk emlékét.

"Koós János rendkívül kedves, közvetlen ember volt, ugyanakkor amint bejött a színpadra, azonnal érezni lehetett a jelenlétét – nem kellett háromszor bejönnie, hogy felfigyeljenek rá."

Az Origónak Szinetár Miklós arról is beszélt, hogy a darab 1995-ös színrevitelénél magától értetődőnek tartotta, hogy a töretlen népszerűségnek örvendő, sokoldalúságáról ismert Koós Jánost kérje fel A víg özvegy egyik fontos szerepére.

Ugyanilyen természetességgel osztotta Antal Imrére Nyegus, a mindenes figuráját. Szinetár Miklós hangsúlyozta, hogy a két showman színészként is remekül helytállt, tökéletesen megfeleltek az operett műfaj minden követelményének.

Színészi feladatában rendkívül instrukcióérzékeny volt, miközben kedvességével olyan hangulatot teremtett, amelyben jó volt próbálni.

Koós János mentes volt minden kivagyiságtól, úgy volt úriember, hogy közvetlensége mindenki számára szerethetővé tette– hangsúlyozta Szinetár Miklós, akit mélyen megérintett Koós János halála.