Mondj igent az életre

HírKlikk 2020. június 15. 21:21 2020. jún. 15. 21:21

Közös kampányt indít az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt azért, hogy minél többen adjanak vért a nyáron.

 A két szervezet hétfői, közös közleményében azt írta, hogy a koronavírus-járvány miatt, csökkent a véradások száma, nyáron pedig mindig kevesebben adnak vért. Ezért duplán szükség van az emberek „önzetlen adományára" a vérkészlet folyamatos feltöltéséhez, a betegek ellátásához.

A „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!" című kampány ideje alatt, a véradók között három két éjszakás wellness pihenést, és három tízezer forint értékű ajándékutalványt sorsolnak ki. A kampányhoz csatlakozott Kiss Gergely, Krizsán Szabolcs, Rédli András és Horváth Gábor sportoló is – tudatták.

A közlemény szerint, az OVSZ és a Magyar Vöröskereszt az aktuális szakmai előírások figyelembe vételével igyekszik minél több véradó-eseményt biztosítani ahhoz, hogy az egyenletes és a folyamatos vérellátással hozzájárulhassanak az egészségügy zavartalan működéséhez és a betegek gyógyulásához – olvasható a közleményben.

További információk a www.ovsz.hu/mondj-igent-az-eletre honlapon érhetők el.

Forrás: MTI/Hírklikk