Kézápolás a kézfertőtlenítő után

Valentin 2020. július 4. 08:55 2020. júl. 4. 08:55

A kezünk bőre ugyanolyan érzékeny, mint az arcunké. Az elmúlt hónapok kézfertőtlenítő dömpingjében még nagyobb igénybevételnek van kitéve a bőrünk. Ezáltal a körmök töredezettek, vékonyak, szárazak, bőrünk rugalmatlan, száraz, ráncos, érdes lehet. A kézápolás alapja ezért a kiszáradás elleni védelem és a megfelelő hidratálás kell, hogy legyen.

A kézfej bőre vékony és csak minimális mennyiségű zsírszövet van alatta, ezért is öregszik a leggyorsabban. A tenyerünkön több a zsír és a kötőszövet. Mivel azonban nincs rajta sem szőrzet, sem mirigyek, nehezebben szívja fel a nedvességet. Napfény, víz, hideg vagy éppen a fertőtlenítőszerek – mind hatással vannak a bőrre, és megsérthetik annak természetes védőrétegét. 

Pár ötlet az otthoni kézápolásra és körömápolásra.

A kezek kényeztetésének első lépése egy kellemes kézfürdő. A víz hidratálja a bőrt, az elhalt hámréteg könnyebben eltávolítható. 

Tegyünk egy kis fürdősót a vízbe. A fürdősók illata elvarázsol, hatóanyagai táplálják a bőrt, és fehérítő hatásával eltávolítja a köröm és a körömbőr elszíneződéseit.

A kézfürdő után a körmöket érdemes aránylag rövidre és egyforma hosszúra reszelni.

A körömlemezre ránőtt szarupárkányt óvatosan manikűr bőrfeltolóval meg lehet lazítani, de levágni nem mindenkinek kell. A túlzott vágás körömágy gyulladást okoz!

Bőrradírral a tenyeret, a kézháti részt és az ujjakat, a köröm környékén is radírozzuk át. A kézen finom szemcséjű bőrradír használata ajánlott. Bőrradír után a kéz bőre sima, rugalmas lesz.

Végül csomagold a kezedet regeneráló pakolásba. Kend be a szokásosnál vastagabban, húzz rá cérnakesztyűt. A meleg segíti a zsíros anyagok beszívódását. 30 perc után a maradék krémet töröld le vagy masszírozd a bőrödbe.

A kézbőr napi ápolása is nagyon fontos. Reggel kézvédő krém használata kötelező! Este vitaminokban gazdag, a kéz bőrtípusának megfelelő hatóanyagú testvajat,vagy masszázskrémet használjunk.