Melatonin a koronavírus kezelésében

HírKlikk 2020. december 6. 21:33 2020. dec. 6. 21:33

Potenciálisan hatékony lehet a Covid-19, azaz a koronavírus kezelésére a melatonin – állítja a Cleveland Klinika új tanulmánya.

A Cleveland Klinika új tanulmánya, amelyet a PLOS Biology című szakfolyóirat jelentetett meg, arra utal, hogy a szervezet cirkadián ritmusát, illetve az alvás-ébrenléti ciklust szabályozó hormon megoldást jelenthet a Covid-19 ellen – írja a Napidoktor.

A melatonin a tanulmány során 30 százalékkal csökkentette annak valószínűségét, hogy valakinek a koronavírus-tesztje pozitív legyen.

„Fontos megjegyezni, hogy ezek a felfedezések nem azt sugallják: kezdjen el mindenki melatonint szedni – hívta fel a figyelmet Feixiong Cheng, a tanulmány vezető szerzője, a Cleveland Klinika Genomikai Orvostudományi Intézetének kutatója. – A nagyszabású megfigyeléses tanulmányok és randomizált kontrollált vizsgálatok kritikus fontosságúak a melatonin klinikai előnyeinek meghatározásában a koronavírusos betegeknél. Izgatottak vagyunk azonban a tanulmányban bemutatott összefüggések és a további kutatások lehetősége miatt”.

A kutatócsoport a Cleveland Klinika Covid-19 nyilvántartásából származó betegadatokat elemezte. Kiderült: a melatonin felhasználása a pozitív tesztek valószínűségének csökkenésével járt.