62 és 70 éves beteg házasodott össze egy járványkórházban

HírKlikk 2021. február 7. 12:55 2021. feb. 7. 12:55

A 62 éves Rosariot és a 70 éves Fernandot koronavírus-fertőzéssel 10 nappal ezelőtt szállították a madridi Isabel Zendal Nővér járványkórházba. Két külön részlegbe kerültek, mert a férfi állapota súlyosabb. Nem találkozhattak. Fernando intenzív osztályon van, lélegeztető gépen.

„Sosem kérte meg a kezem” – mesélte a menyasszony az Euronewsnak. „Aztán nyolc nappal ezelőtt Whatsappon kérdezte meg, hogy hozzámennék-e feleségül. Hatalmas öröm volt ez nekem. Azt válaszoltam, hogy persze, hiszen az életem álma, hogy a feleséged legyek-”

Ápolók és orvosok voltak ezúttal az esküvőszervezők. A ceremóniát online vezette a pap. A násznép és a tanúk a járványkórház dolgozói voltak.

A vezetéknevüket nem osztották meg a médiával.

A madridi kormány pénteken tette közzé a videót az esküvőről.

Isabel Zendal Gómez a történelem első ápolója volt, aki részt vett egy nemzetközi misszióban. A Balmis Expedíció, három éven át (1803-1806) juttatta el a himlő elleni védőoltást a Kanári-szigetekre, Kolumbiába, Ecuadorba, Peruba, Mexikóba, a Fülöp-szigetekre és Kínába.

Az Isabel Zendal Gómezről elnevezett sürgősségi Covid-kórházat 100 nap alatt építették fel, 130 millió euróból, ami az eredeti költségvetés kétszerese volt.

A 10 futballpályányi területen három pavilon és több tárolóépület van. Kívülről inkább egy reptéri hangár és egy ipari raktár elegyére emlékeztet.

A projektben eredetileg 1000 felszerelt kórházi ágy szerepelt, aminek nagyjából a felét már beüzemelték.

Forrás: Euronews