Alapi: nem akartam, hogy ezeket a dalokat más előadókhoz kössék

HírKlikk 2021. január 19. 18:51 2021. jan. 19. 18:51

Alapi István izgalmas, bátor rocklemezt készített, amely tele van slágergyanús dalokkal. Az album eltér a korábbi szólólemezeitől, hiszen Magyarország egyik legnépszerűbb gitárosa most énekesként is bemutatkozik.

„Nem vagyok énekes, sosem voltak szólista énekesi ambícióim, azonban nem hiszem, hogy azzal kellene foglalkoznom, hogy vélt vagy valós presztízs féltése miatt ne tehessem meg, amihez kedvem van”

 – mondta a Hírklikknek Alapi István arra a kérdésre, hogy nem tartja-e túl nagy merészségnek, hogy énekessé avanzsált.

„Magyarországon kiváló torkú énekesek vannak, akik sokkal jobban el tudták volna énekelni ezeket a dalokat, de nem akartam, hogy a szerzeményeimet más előadókhoz kössék”

– tette hozzá Alapi.

A zenész elmondta: pontosan tudta, hogy lesznek, akik első hallásra felhúzzák a szemöldöküket, hiszen az albumon nem a megszokott gitárközpontú nóták szólalnak meg. A széles repertoárú lemezen a countrytól, a slágeres rockon át a szomorkásabb hangvételű balladákig sok minden felcsendül.

„Nem törekszem arra, hogy slágereket írjak. Nem hiszek a tudatos slágerírásban. Ha elindul bennem valami, azonnal megfogom a gitárt és ezzel egyidejűleg éneklek”

– árulta el Alapi