Derékfájás edzés után – Mi lehet az oka?

(X) 2024. május 19. 20:38 2024. máj. 19. 20:38

A derékfájás gyakoribb, mint azt az ember gondolná. Rengetegen küzdenek visszatérő vagy állandó derék környéki panaszokkal, amelyek megkeserítik a mindennapi életet. A nehézkes kikelés az ágyból, a mozdulatra jelentkező éles fájdalom, vagy a sportolás után tapasztalt tünetek hosszútávon már nem csak otthoni kezelgetést kívánnak, szakember segítségére van szükség. Derékfájás edzés után? Mi lehet az oka?

Mikor van szó pontosan derékfájásról?

Nem mindegy, hol is érezzük pontosan a mozgásszervi panaszokat. Derékfájásról akkor beszélünk, ha a farredő és az alsó bordaív között tapasztaljuk a kínzó fájdalmat. Az sem mindegy, meddig érzünk a kellemetlenséget ezen a tájékon. Ha hirtelen jelentkezik a panasz, akkor akut a derékfájás, mely nagyjából egy hétig okoz fájdalmat. Abban az esetben viszont, ha tartósan fennáll a probléma, esetleg rendszeresen visszatér, akkor már krónikus derékfájásról beszélünk.

Derékfájás edzés után: mi lehet az oka?

Sokan tapasztalnak derékfájást edzés után, vagy akár edzés közben is. Ezért is fontos tisztában lenned a derékfájás okaival és tüneteivel. Mind járás közben, mint pedig futásnál a gerincünk homorú helyzetbe kerül. Edzés alatt megjelenik egy úgynevezett ütközéses erőhatás is, ami az ízületekre és a porckorongra is igen nagy hatást gyakorol. Ilyenkor sajnos a derékfájás edzés után könnyen jelentkezhet, hiszen a homorított testhelyzet jobban ingerelheti az idegeket. Fontos a kiváltó ok, ám hosszútávon a megoldást kell keresni akkor, ha a panaszok sokáig fennállnak, esetleg újra és újra visszatérnek. 

Derékfájás esetében a gyógytorna sokat segíthet!

Igazából mindegy, hogy a derékfájás edzés után, vagy a hétköznapokban jelentkezik, érdemes tisztába lenni azzal, hogy van megoldás! A gyógytorna ilyenkor is hatékony és természetes terápiát nyújthat, hiszen gyógyító gyakorlatokkal próbálják a testet kezelni. A fenti linken található Gyógytornászom budapesti rendelőiben tapasztalt és kedves szakemberek várják azokat, akik nem csak a derékban jelentkező fájdalmat szeretnék enyhíteni, de magát a kiváltó okot is meg akarják szüntetni! Egy alapos állapotfelmérés után egyénre szabott kezelési tervet állítanak itt össze a pácienseknek.

Nyugodtan tájékozódjunk első körben!

Érdemes először azzal kezdeni, hogy utánaolvasunk, hogy is zajlik a gyógytorna, mi a pontos menete egy ilyen kezelésnek. A Gyógytornászom weboldalán ezeknek is utána lehet olvasni. Ami még nagyon fontos, hogy itt egyből be is lehet jelentkezni a gyógytornászokhoz! A várakozási idő sem lesz hosszú, hiszen ebbe a rendelőbe gyorsan kapnak a páciensek időpontot. Derékfájás edzés után nem természetes hosszú távon, így célszerű bizonyos idő elteltével szakemberhez fordulni. A gyógytorna sokaknak segített már abban, hogy újra fájdalom és kellemetlenség nélkül tudjanak mozogni akár a hétköznapokban, akár sportolás során!

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom