Egy különös, megrázó dal, ami mégis fantasztikusan jó lett

HírKlikk 2022. október 29. 08:10 2022. okt. 29. 08:10

Erdőhegyi Brigittát az inspirálta a Részemként már című dal szövegének megírására, hogy fél év alatt elvesztett három hozzá közelálló embert.

A zenét Bedi Ferenc Péter, a dal szövegét az énekesnő, Erdőhegyi Brigitta írta. El is magyarázta, miért írta meg:

„2021-ben fél év leforgása alatt vesztettem el hozzám közelálló három embert...

Bizony emberpróbáló volt ennyire koncentrált formában a gyász... Ez inspirált a legújabb dalom, a Részemként már szövegében is, de nem volt célom, hogy ezt konkrétan és direkt módon megfogalmazzam. Úgy érzem, a szeretteink elvesztésének feldolgozása mélyen személyes ügy, amit szavakba foglalni lehetetlen... Ám ahogy a magyar nyelvünk szépen leképezi a VÉG-TELEN szóval létezésünk határtalanságát és magában foglalja a dualitást, így természetszerűen nem az volt a célom, hogy szomorú legyen a dal. Hiszen ahogy a szótőben benne van a Vég-(zet), mint fájdalmas, visszafordíthatatlan lezárás, továbbgondolva viszont a Vég-telen szó is megmutatja, hogy a szeretet által felemelkedhetünk és megérezhetjük a határtalan létezés misztériumát. Következésképpen ez a dal sokkal inkább erről szól számomra, mint csakhogy a fájdalomról énekeljek. A korlátlan szeretet által megélhető emelkedés, ami motivált. Ami bőven túlmutat a földön tapasztalható tér-idő keretén és lehetővé teszi megérezni a szeretteinkhez fűződő elszakíthatatlan kapcsolatot. Ebben a szellemben szerettem volna emléket állítani.

Öröm, hogy olyan személyes elemek és képek kerültek a klipbe (megbújva és nem harsányan), amelyeknek kizárólag csak a számomra van jelentőségük, de jelenlétük bennem jó érzést keltenek.

Boldogság volt ismét Hell Péterrel, a klip rendezőjével a munka. Ő már az első perctől egy olyan különleges technikai ötlettel állt elő, ami jól társítható volt a dal üzenetével. Ennek tükrében sikerült megbirkózni a szeptemberi nulla fokkal is hajnali hatkor, a Szabadság híd közepén, nyári ruhában..."

A dal:

A werk film: