Egyre nagyobb kihívás az illúzió világa és a valóság közti szakadék kezelése

HírKlikk 2024. október 11. 09:29 2024. okt. 11. 09:29

Új dalában és klipjében Erdőhegyi Brigitta eltér a tőle megszokott lírai hangvételtől és a „Színeket ébren” című száma egy merőben más, dinamikus, több egymástól eltérő, izgalmas zenei irányzatot egységbe ötvöző alkotás. Az énekesnő ismét együtt dolgozott Harmath Szabolcs zeneszerzővel, korábbi közös daluk, a „Leave the Dark" alkotójával.

- A mai modern ember és a társadalom helyzete felgyorsult" – mondja az új dalról Erdőhegyi Brigitta. – Globalizált világunkban a virtuális világ térhódítása, illetve a technológia folyamatai markáns hatást gyakorolnak nemcsak emberi kapcsolatainkra, de mindennapi szokásrendszereinken keresztül emberi mivoltunkra is. Ahogy az emberi lény távolodik a természettől, a valóságtól, úgy önmagától is elidegenedik és valódi élmények hiányában létfontosságú kapcsolatai is elszegényednek, ami rendkívül kártékonyan hat a lélekre. A dal címe, szövege utal arra a lehetőségre, hogy éberséggel, tudatossággal egyéni látásmódunkkal érdemes létezésünk szépségeit felkutatni és felfedezni saját belső, egyedi lehetőségeink tárházát, mely igazi muníciót jelenthet kihívásainkban.

Tegyük hozzá: a klip szimbolikus kerettörténete is azt próbálja megmutatni, hogy mennyire válik egyre inkább nehézzé a valódi kapcsolatteremtés, a biztonságosnak hitt virtuális térből való kilépés az igazi életbe. Az énekesnő szerint egyre nagyobb kihívás a mai embernek az illúzió világa és a valóság közti szakadék kezelése. Mindezt egy aktuális példával érzékelteti: a forgatási nap nem várt izgalmakat hozott, mert a stábból többen is lebetegedtek. Végül megtalálták a megoldást: Erdőhegyi egyik barátnőjének a szerelme ugrott be a klipben látható fiú szerepére.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom