Időutazásba oltott popshow a Sziget első napján

HírKlikk 2024. augusztus 8. 16:10 2024. aug. 8. 16:10

Szerdán elstartolt a 30. Sziget Fesztivál, rögtön az első napon óriási hangulatot csinált az ausztrál énekesnő, Kylie Minogue. Az idén 10 éves Margaret Island pedig a Nagyszínpadon ünnepelhette a jubileumot. A hazai sztárok közül többen kilátogattak a Sziget első napjára. Ma is rengeteg program várja a fesztiválozókat, színpadra lép Azariah, és az amerikai énekesnő, Halsey.

Kylie Minogue évtizedek óta meghatározó alakja a könnyűzenének, világszerte több mint 80 millió lemezt adott el, kétszer nyert Grammy-díjat. Hazánkba legutóbb 10 éve látogatott el, akkor és most is óriási hangulatot csinált. A koncert után az ausztrál énekesnő Instagram oldalán azt írta, csodálatos este volt, mi pedig csak egyetérteni tudunk vele. Egyszerre volt nosztalgikus, és mai. Kyliet lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az vitathatatlan, hogy egy igazi popdíva, aki ennek megfelelően látványos popshowt mutatott be. Régi nagy slágerek, és az új dalok is elhangzottak, így minden generáció talált kedvére való dalt. Külön kiemelendő, hogy Kylie Minogue szereplésén nem látszott, hogy majdnem 40 éve színpadon van. Végig táncolt, és énekelt a másfél órában, de ha kellett, átadta a rivaldafényt táncosainak, vagy a háttérénekeseknek. Félreértés ne essen, így is megvolt minden, ami egy popshow látványvilágához elengedhetetlen: óriási, világító díszletelemek, flitteres miniruhák, konfettieső. A közönség nagy része még nem is élt a '80-as években, mégis mindenki elhitte az énekesnőnek, hogy odarepülünk.

Az idén 10 éves a Margaret Island, amit az együttes többféle módon is ünnepel majd. Ennek a jubileumnak méltó eleme, hogy az idén a nagyszínpadon léptek fel. Lábas Vikiék izgatottan várták a fellépést, és szinte el sem hitték, hogy 10 év alatt eljutottak idáig. A hangulat ugyanolyan volt, ahogy azt már megszokhattuk a Margaret Islandtől: eljátszották a nagy slágereiket, és az új dalokból is adtak ízelítőt. 

Szerda este fellépett még többek között, az amerikai énekesnő, Blondshell és Tom Odell brit előadó.

Természetesen a hazai celebek, és közéleti figurák is kilátogattak a Szigetre már az első napon, láthattuk például Tornóczky Anitát, Kocsis Tibort, Erős Antóniát, Wolf Katit, Czutor Zolit, Tomán Szabinát és Vitézy Dávidot.

Ma Azariah lép a színpadra, valamint az amerikai énekesnő, Halsey.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom