Rombolóbombát hatástalanítanak Esztergomban

HírKlikk 2024. szeptember 10. 09:55 2024. szept. 10. 09:55

Megkezdődik a száz kilogrammos szovjet rombolóbomba hatástalanítása Esztergomban, ezért a rendőrség lezárta a területet – közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden az MTI-vel.

Gajdos Milán főhadnagy felidézte: a Visegrádi úton, a Tüzép-telep területrendezésekor, szombaton bukkantak a 100 kilogrammos, élesített fenék- és orrgyújtó szerkezettel rendelkező szovjet rombolóbombára.

Hozzátette: a robbanótest elszállításához annak hatástalanítása szükséges, ennek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 200 méter sugarú körben zárta le a rendőrség az érintett területet kedden reggel, a tűzszerészek pedig ezt követően megkezdik a rombolóbomba hatástalanítását.

Frissítés:

A tűzszerészek hatástalanították a száz kilogrammos szovjet rombolóbombát Esztergomban, a rendőrség feloldotta a hatástalanítás idejére elrendelt lezárást – közölte az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje kedden az MTI-vel.

Hozzátette: a tűzszerészek eltávolították a fenék- és orrgyújtó szerkezetet, a bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították, ahol később megsemmisítik, a gyújtószerkezeteteket pedig még kedden az arra kijelölt robbantási területen semmisítik meg.

 

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom