Sebestyén Balázs: tőlem ne vegyenek el alapvető emberi jogokat

HírKlikk 2021. március 27. 19:45 2021. márc. 27. 19:45

„Mennyit keres valaki ezeken a plasztikkártyákon” – fakadt ki Sebestyén Balázs a védettségi kártyák miatt.

A 24.hu számol be arról, hogy a Balázsék című rádióműsor csütörtök reggeli adásában arról esett szó, hogy Vadon Janinak megérkezett a második oltást igazoló védettségi kártyája, az előző egyébként nem volt valami tartós.

„Az előző elég halovány volt a szó átvitt és valódi értelmében is: a másik kifakult” – részletezte Vadon Jani.

„Mennyit keres valaki ezeken a plasztikkártyákon megint. Kiküldtek egy olyat, ami három hét múlva lejár. Igazán megéri előállítani. Azt se tudjuk, meddig jó az oltás. Meddig jó a kártya? Neked már be van betonozva a nyarad” – reagálta Sebestyén, aki szerint nem lenne igazságos az, ha a nyáron csak a védettséget igazoló kártyával lehetne büntetlenül mozogni.

„Én nem jutok sorra. Akkor engem ne büntessenek meg, tőlem ne vegyenek el alapvető emberi jogokat, mert még nem jutottam oda. Nem azért, mert nem akarok, basszus. Van egy kártyád, amiről nem tudjuk, meddig érvényes. Figyeld meg, úgy rád verik majd, hogy ha van kártyád, mehetsz, ha nincs, nem mehetsz. Én miért nem mehetek majd étterembe? Te eszed majd a zabkását bent Gianninál, én meg kint az utcán?” – fogalmazott a műsorvezető, aki szerint gazdaságilag sem lenne ez a rendszer egy jó döntés.

„A nyugdíjasok, a krónikus betegek, és azok, akiknek nincs pénzük igazán elindítani a gazdaságot, azok majd elindítják. Mennek étterembe, költenek, színházra. Nagyon reálisnak tűnik. Mi majd ülünk otthon, helyből indítjuk be a gazdaságot” – részletezte Sebestyén Balázs.

Forrás: 24.hu