Törőcsik Mari és Jancsó Miklós a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak kiemelt témái

HírKlikk 2021. november 27. 15:15 2021. nov. 27. 15:15

Ötödik alkalommal rendezik meg a vetélkedőt, amelyet a DUE, vagyis a diákújságíró egyesület Médiahálózata szervez. Az idén kiemelten foglalkoznak az áprilisban elhunyt Törőcsik Mari munkásságával és megemlékeznek Jancsó Miklósról is.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak, három fordulós vetélkedő, 14-20 év közötti fiatalok számára. A játékba a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni, ahol 18 kérdésre kell válaszolni magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban – adta hírül a szinház.hu

A szervezők az idén külön kérdéssort állítottak össze Törőcsik Mariról, így tisztelegve az idén áprilisban elhunyt színészóriás előtt. Ugyancsak feladványokkal emlékeznek meg Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas filmrendezőről, aki idén lett volna 100 éves.

A diákok a vetélkedő első fordulójában február 15-ig válaszolhatnak a kérdésekre. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A második fordulóba az online tesztkitöltésen legjobb eredményt elérő, 14 és 20 év közötti játékosok kapnak meghívást. Ebből a fordulóból a legjobb tíz versenyző jut majd a döntőbe, amely jövő év március 4-én lesz, az Újpest Rendezvénytérben.

A Nagy Magyar Filmteszt edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be.

További részleteket a vetélkedőről itt olvashatnak.

 

Forrás: Hírklikk