A kormány nem akarja kezelni a válságot

KlikkTV 2020. május 17. 11:52

A kormány el akarja venni az ötmilliárdot meghaladó beruházások feletti rendelkezés jogát az önkormányzatoktól. Az iparűzési adó is ugrik. Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője emlékeztette a Klikktv nézőit arra, hogy „Orbán Viktor hiába mondta, hogy együttműködésre fog törekedni minden önkormányzattal, mégis pár héttel a helyhatósági választások után, elkezdett babrálni az iparűzési adóval – ami ellen a fideszes székesfehérvári polgármester is felemelte a szavát –, majd meg akarta határozni, hogy a budapesti IPA-t kizárólag a közösségi közlekedés finanszírozására lehet felhasználni. Most jött ez a különleges beruházási övezetté nyilvánítás. Teszi ezt úgy, hogy meghagyja magának a döntés lehetőségét, kitől vesz el."

A miskolci képviselő azt a megszorító intézkedést sem érti, ami a diósgyőri vár felújítását hiúsítja meg, hiszen – a kormány kommunikációjával ellentétben – az uniós források felhasználása nem járt le, sőt, 2021. december 31-ig szólt eredetileg is. Emellett Ózdon már a járvány előtt ezerkétszázan a leépítés áldozatai voltak, s ez a szám csak nőtt. Ám a kormány nem akarja kezelni a társadalmi válságot – tette hozzá.

A felvétel csütörtök kora délután készült, ezért még kevés információnk volt az Európai Parlamentben zajló, a magyar jogállamiság és felhatalmazási törvény vitájáról, de a képviselővel kitértünk erre is.