A Momentum egyszerre jobb- és baloldali középpárt

KlikkTV 2020. június 15. 22:27

Hajnal Miklóssal, a Momentum régi-új elnökségi tagjával a tisztújításukról és a párt jövőbeli elképzeléseiről beszélgettünk a Klikktv-ben. Hajnal szerint, nagyobb létszámú, tapasztaltabb és politikailag is sokszínűbb elnökség volt a cél – ami igaz Körömi Attila személyére is, aki a habonyizálódó Fideszt 15 éve hagyta ott, a Jobbikban pedig csak pár hónapot töltött el.

„Célunk az, hogy középpárt legyünk, ami egyszerre bal- és jobboldali” – mondta a politikus, majd példaként a határon túli magyarok ügyét hozta fel, „amelyet nem szabad kizárólag a Fidesznek képviselnie, ugyanis – hogy csak egy területet emeljek ki – Erdélyben is vannak bal és jobboldali érzelműek.” Románia kapcsán, egyébként elismerte, hogy nem volt szerencsés a jelöltválasztásuk.

Bár Fekete-Győr András a 2022-ben kormányt váltó Parlament harmadát szeretné adni, Hajnal szerint, ebből még nem következik az, hogy a Momentum mindenképpen két listán gondolkozik, de nyitottak minden lehetőségre. Hozzátette: „Várhatóan a miniszterelnök-jelölt esetében alkalmas eszköz lesz az előválasztás, de a körzetekben inkább csak akkor használható, ha a pártok nem tudnak megegyezni.”