Az „Orbán-hívő tagozat” mozdíthatatlan, de a bizonytalanok döntik el a választást

KlikkTV 2021. szeptember 3. 21:01

„Orbán arra érzett rá, hogy Magyarország nem egy polgári társadalom, hanem bennünk van egyfajta paternalizmus” – mondta Horn Gábor a Klikk TV Mélyvíz című műsorában, aki szerint Orbán az ország egy jó részének kielégíti ezt az érzését és így alakult ki egy másfél millió fős „Orbán-hívő tagozat”, akik mozdíthatatlanok.

A Republikon elemző műhely elnöke kifejtette, hogy az „Orbán-hívő tagozat” körül van egy másik kör, akik gazdasági érdekből támogatják a Fideszt és így áll össze a jelenlegi kormány szavazóbázisa, aminek összlétszáma megegyezik az ellenzéki összefogás támogatóinak számával, így sok fog múlni a bizonytalan szavazókon.

Horn azonban felhívta a figyelmet arra, hogy 2021. márciusában elindult egy lejtmenetben a Fidesz, ami 6-8 százalékos visszaesést jelentett. Ez annak volt köszönhető, hogy a gazdasági érdekek miatt kötődők eltávolodtak, mert úgy érezték a kormány rosszul kezeli a járványt, ami közvetlen kárt okoz számukra. Amikor ezt észrevette a Fidesz, akkor kezdett bele abba propagandába, hogy Orbán Viktor megmentette az embereket, ami egy nagy teljesítmény Horn szerint, hiszen a statisztikák nem voltak kedvezőek.