Batka Zoltán: semmi nem lesz olyan a Fideszben, mint 15 évig

KlikkTV 2024. április 8. 12:55

A Fidesz merőben új kommunikációs térbe került, semmi nem fog úgy működni, mint az elmúlt 15 évben, ahogy Magyar Péter megjelenése előtt. Erről beszélt a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Batka Zoltán, a Népszava munkatársa. 

Magyar Péter fellépése sokkhullámot okozott a Fideszben, mindenkiben ott a félelem. A Fidesz olyan világ, amely úgy szocializálódott, hogy emberek nem bíznak meg egymásban, akár barátok is virágnyelven beszélgetnek, Magyar Péter pedig csak erősíti ezt a félelmet. Batka szerint Orbán pártja paranoiás szektás közösség, tele összeesküvéselméletekkel.

Soha nem volt kommunikációs zavar mutatkozik a Fideszben, bármit mondanak, csak még rosszabb helyzetbe hozzák magukat. Batka úgy véli, a Magyar Péterre kilőtt nyílvesszők megsebzik a Fidesz legendát, a párt brandjét. Az érzékelhető, hogy ami éveken át hibátlanul működött, egyszer csak átcsap a rosszba. Mindez legtisztábban a belső kommunikációban tapasztalható, a párton belüli kohézió repedezik, az emberek félnek egymástól és belső harcok alakulnak ki. 

Ez a közösség eddig szektaként üzemelt, majd hirtelen úgy érzik, hogy ellenség van a házon belül, így már egymással sem mernek beszélgetni – értékelte a helyzetet a Népszava munkatársa. Az újságírót ez az egész a maffiára emlékezteti, ami szintén akkor kezd szétesni, ha valamely komolyabb szereplő kiszáll belőle. 

 Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom