Boros Tamás: A szakértők politikától függetlenül elemzik az ország működését

KlikkTV 2024. április 16. 16:00

Az Egyensúly Intézet arra törekszik, hogy szakértői politikától függetlenül, elfogulatlanul vizsgálják, elemezzék mindazokat a területeket, amelyek meghatározzák az ország működését és jövőjét. Erről beszélgetett a KlikkTV Tíz című műsorában Bolgár György a politikai elemző “agytröszt” alapítójával és vezetőjével, Boros Tamással. 

A nyilvánosságban ritkán szereplő intézmény adott témák feldolgozásába felkészült szakembereknek akár százait vonja be. A munkát olyan magánszemélyek támogatása teszi lehetővé, akik keresik az utat, hogyan lehet sikeresebbé tenni az országot, amely jelenleg a 21-22. helyen áll az Európai Unió 27 állama között.

Így volt ez például az atomenergia kérdésében, ahol az összegyűjtött adatok azt mutatják, hogy az ország energia-ellátása végül is nem oldható meg atomenergia nélkül. Ugyanakkor a túlpolitizált légkörben bizonyosak lehetünk, hogy ha egy szavazó az atomenergia mellett áll ki, az valószínűleg a kormány migráns-politikáját is támogatja...

A kérdésre, meg tudják-e győzni a szakértők a politikusokat, Boros válasza: valós problémákat tárnak fel, „lefordítva” azokat a politika nyelvére. A politikus dolga, mit és mennyit fogad el ebből – az a tényeken nem változtat.