Csintalan Sándor: hazug, világháborús retorikával fenyegetnek Orbánék

KlikkTV 2024. június 9. 14:00

Gyalázat, hogy a Fidesznek háborús választási retorikájával sikerült teljesen megmérgeznie az országot - mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Csintalan Sándor. Az MSZP politikusa arra emlékeztetett, hogy az első világháború előtt és a második alatt hasonló hazug retorikával vitték vezetői pusztulásba az országot. 

Felfoghatatlan látni, hogyan segíti a Fidesz Oroszország érdekeit, amikor Sorost és Brüsszelt állítja be a háború felelőseiként – meg sem említve, hogy azt az oroszok kezdték és folytatják. Arról sem esik egy szó sem, hogyan élik ezt meg az ukrán hadseregben harcoló kárpátaljai magyarok – mondta Csintalan.

A vasárnapi választások előtti közvélemény-kutatások véleménye szerint nem megbízhatók, azokat választókerületekként és nem telefonon, hanem kérdező-biztosokkal kellett volna lebonyolítani. Csintalan a baloldali koalíció melletti szavazásra hívta fel a nézőket és kiemelte: a szavazás után a koalíciónak keresnie kell majd szövetségeseket, amelyekkel fel tud készülni a 2026-os parlamenti választásokra.  

A politikus Magyar Péter pártjától nem reméli, hogy részt venne ebben. Nem csak választási győzelemről van ugyanis szó, hanem a Fidesz-rendszer elsöpréséről, a királyi ambíciókkal fellépő Orbán Viktor eltávolításáról – majd alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásáról, s a demokrácia helyreállításáról – fogalmazott a szocialista politikus.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom