Gerendai: hiába akarnám most eladni a Michelin-csillagos éttermem, nem venné meg senki

KlikkTV 2020. július 21. 21:03

„Amíg a gasztro-turisták nem jönnek, addig a fine dining éttermek bajban vannak. A színvonalat nem lehet lejjebb adni, hiszen akkor elvész a Michelin-csillag” – mondta Gerendai Károly, akinek a legtöbb vállalkozása turistákra épít – így most a napjai krízismenedzseléssel telnek. Milliárdos bevételkiesései ellenére, úgy fogalmazott: „nem az a legnagyobb baj, hogy idén veszteségeink vannak, hanem az, hogy fogalmunk sincs, mi lesz jövőre.” Viccelődve megjegyezte: „hiába akarnám most eladni a Michelin-csillagos éttermem, nem venné meg senki”.

Arra a kérdésre, hogy el kellett-e bocsátania a több száz alkalmazottból, Gerendai úgy nyilatkozott: „alig-alig, például az óriáskerék jegyszedőitől meg kellett válni. De a speciális szaktudásúakat megtartottuk. A Lupa például szerencsére most meg tudott nyitni.”