Korózs Lajos: gyalázatos dolgok történtek az elmúlt években gyermekvédelem területén

KlikkTV 2024. április 5. 16:00

2010 óta a parlamenti műfajban - interpelláció, írásbeli kérdés, törvénytervezet, országgyűlési határozati javaslat formájában - csak az MSZP 89 olyan indítványt tett, amely a gyermekvédelemhez kötődik és soha senki nem foglalkozott vele, legfeljebb egy-egy újságcikk szintjén– mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Korózs Lajos, az MSZP alelnöke, szociológus. Hozzátette, két évvel ezelőtt 785 gyermekbántalmazási ügyet jeleztek a minisztérium felé, és egyről sem tud a nyilvánosság. „Gyalázatos dolgok történtek itt az elmúlt években gyermekvédelem területén.”

A politikus emlékeztetett arra, hogy van egy gyermekvédelmi törvény, amely az MSZP kormányzása idején szültetett, majdnem két évtizedes és jól működik. „A törvény jó, nincs olyan szakember Magyarországon, aki a gyermekvédelem bármelyik terültén dolgozik, ne azt mondaná, hogy a törvényt kellene betartani.”

Korózs Lajos a műsorban beszél a magyar emberek messiásvárásáról, de arról is, hogy 10 évvel ezelőtt ilyen volt Bajnai Gordon, később Márki-Zay Péter is. „Vártak egy új arcot, egy másfajta stílust, aztán ez is visszament a maga medrébe.” Hozzátette, ma már a legöregebb politikusok Orbán környezetében vannak, Kósa Lajostól, Kövér Lászlón keresztül 30 éve ott ülnek különböző funkciókban a politika színpadán, ők az öreg veteránok.

A beszélgetésben szóba kerül a kegyelmi-ügy, mi várható a választás előtt, valamint a civilek és a politika összefogása.