Magyar György: álságos ahogy a Fidesz átalakította a Fővárosi Közgyűlést

KlikkTV 2024. június 20. 20:00

Az eddigi gyakorlat szerint a polgármesterek ültek be a Fővárosi Közgyűlésbe, akiknek a főváros minden kerülete egyformán volt fontos, most, hogy listáról kerültek be a testület tagjai, így megint a politikai pártok kezébe adtuk a döntési lehetőséget, és nem az állampolgárok kezébe. Nem azok döntenek majd, akiknek van legitimációja. Listára szavazni egészen más, mint azokra, akik már bizonyítottak a választók számára. Az volt a cél az átalakítással, hogy Karácsony Gergely ne tudjon senkire támaszkodni - erről beszélt Magyar György, ügyvéd a KlikkTV, Mélyvíz című műsorában.


A műsorban az is szóba került, hogy vajon lesz-e új választás a főpolgármesteri posztért. Jól döntött-e Karácsony Gergely, hogy nem fogadta el az NVI döntését, és a Kúriához fordult? Jogos volt az érvénytelen szavazatok újraszámlálása? Miért nem számolták újra az érvényes szavazatokat is? Igaza van-e Vitézy Dávidnak, mikor azt követeli, hogy Karácsony Gergely ősszel mondjon le, hogy új választást lehessen kiírni? Miért nem volt most előválasztás több körzetben?Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom