Szeleczki Lilla: édesanyám szenvedéséért igazságot akarok

KlikkTV 2020. június 18. 20:17

Szeleczki Lilla annak a 79 éves asszonynak, Ilonka néninek a lánya, akit áprilisban, a járvány kellős közepén, egy kormányzati e-mail választotta el a végtisztességtől. Áldozata lett a kórházi ágyak kiürítésének. Az idős hölgyet úgy küldték haza, hogy közben a végstádiumú vesedaganatos, trombózisgyanús asszonynak kórházi ápolásra lett volna szüksége.

Adásunkban az anya nélkül maradt hölgy meséli el azokat a borzalmas áprilisi napokat, amikor senki nem vette fel a telefont a kórházban, majd megsúgták neki, készüljön: Mészáros nénit nemsokára hazaküldik. Így is lett. Lilla internetről tanulta meg az ápolás alapjait, Facebook-csoportban kért tanácsot más, hozzá hasonlóan nehéz helyzetbe került családoktól. Hat nap után, minden igyekezete ellenére, eszméletlen állapotba került az édesanyja. Így vitték vissza a kórházba a magatehetetlen nénit, aki másnapra elhunyt.

Szeleczki Lilla azért vállalta a nyilvánosságot, mert édesanyjának a járvány idején is járt volna az ellátás, amit nem kapott meg. Nincs benne düh, csak igazságot akar édesanyja szenvedéseiért.