Tizenhétezerért ismerheti meg a család a 33 éves tatabányai asszony halálának körülményeit

KlikkTV 2020. július 28. 11:02

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője régóta képviseli a tatabányai család érdekeit, ahol egy 33 éves, két gyermekes anyuka hunyt el, mert feltételezésük szerint, a kórházrendszer a Covid-járvány miatt, nem volt felkészülve más kórházi ellátás biztosítására. „A családnak kérnie kellett, hogy indítsanak vizsgálatot az ügyben. Ám az is több mint tíz levelükbe került, mire végül engedélyezték a vizsgálati eredmények átadását. Ezért a kiállító tizenhétezer forintot kért” – mondta felháborodva a szocialista képviselő.

A képviselőasszony arra is kitért, hogy szerintük, „ahelyett hogy sok száz milliót költ az állam a szakrendelők államosításának előkészítésére, inkább a MOK és más szakmai szervezetek ajánlásait kellene figyelembe venni.”

Háromszázmilliárd forintot költött el az állam lélegeztető- és légzést segítő gépekre, és olyan cégtől is rendelt, amelyiknek a beszerzése miatt most áll a bál Szlovéniában. „Ott úgy áll fenn korrupció gyanúja, hogy ugyanazokat a gépeket, amiket a magyar állam is beszerzett, a szlovén állam olcsóbban vett meg. Ott ez az ügy kormányválságot okozott, nálunk meg mindenki mossa kezeit” – húzta alá Bangóné Borbély Ildikó.