Vajda Zoltán: A Fidesz mindenki zsebéből kivesz 100 ezer forintot

KlikkTV 2024. április 11. 19:38

A költségvetés összeomlott, már az első negyedéves adatokból látszik, hogy a megemelt költségvetési hiány 100 százalékát elérték. 1000 milliárd forint kell ahhoz, hogy a hiány tartható legyen, ez azt jelenti, hogy csecsemőtől az aggastyánig minden magyar ember vagy 100 ezer forinttal többet tesz majd be az államkasszába, vagy ennyi nem kerül majd be a zsebébe – erről beszélt Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke a KlikkTV Mélyvíz című műsorában. A szocialista politikus biztosra veszi, hogy a június 9-i választások után a kormány megszorításokra készül majd, akkor is, ha ők ezt majd nem így hívják, hanem esetleg különadónak.

Varga Mihály a Kormányinfón jelentette be, hogy idén csak novemberben terjesztik be a jövő évi költségvetést, Vajda Zoltán, a Költségvetési Bizottság MSZP-s elnöke azóta ezt javasolja, hogy két éve ő lett a bizottság elnöke. A pénzügyminiszter az amerikai választásokkal indokolta, hogy idén nem tavasszal, hanem év végén nyújtják be a költségvetést. Vajda Zoltán szerint ezzel tudták eladni a Pénzügyminisztérium szakértői Orbánnak az ötletet. 

A műsorban szóba került még a 700 milliárdnyi beruházás elnapolása, a reptér felvásárlása, a miniDubaj projekt, a Matolcsy-Nagy-Varga konfliktus, és a hazai inflációs helyzet.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom