Veres Gábor: Józsefvárosban is szükség van az együttműködésre

KlikkTV 2024. április 15. 12:00

Az MSZP-nek két lehetősége maradt a VIII. kerületben, az egyik, hogy nem indul el a választáson, mert egy képviselőjelölttel semmilyen beleszólása nem lehet az önkormányzat életébe, a másik, hogy elindul és lesz 12 egyéni képviselőjelöltje, valamint egy polgármester-jelöltje. De bármi is történjen, „mi abban reménykedünk, hogy a polgármester észreveszi, a jelenlegi álláspontjával nem nekünk árt, hanem Józsefvárosnak és megállapodunk” – mondta a kerületi állapotokról Veres Gábor, az MSZP józsefvárosi szervezetének elnöke a KlikkTV Mélyvíz című műsorában.

Kifejtette, május közepéig még lehet megállapodás, és akkor visszaléptetik a jelöltjeiket abban a pillanatban, ha Pikó András belátja, hogy nincs mit tenni. „Hiszünk abban, hogy együtt indulva tudunk jó eredményt elérni.”

A VIII. kerületi önkormányzati képviselő, a tulajdonosi bizottság elnökeként beszélt arról, hogy a kormány most egy sok ingatlanból álló területre tenné rá a kezét egy salátatörvény alapján. Itt van egy iskola és számos olyan lakóház, amelyekre egyébként az önkormányzatnak fejlesztési terve van. Elmondta, ha valamilyen fejlesztési koncepciót szeretnének, akkor az ott élő emberekkel megbeszélik, hogy vagy el kell költözniük, amihez természetesen biztosítanak cserelakást vagy pénzbeli megváltást. „A kisajátítással a kormány ugyan normális négyzetméteráron veszi meg az ingatlanokat, de azt nem teszi meg, hogy ezekről az emberekről gondoskodjon.”

Hozzátette, az a probléma, hogy nincs kétszáz családnyi felújított bérlakás a kerületben, ahova egyszerre el lehet helyezni őket.Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom